ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -

Θα αδελφοποιηθεί με την Αρχαία Ολυμπία το Colorado Springs

Έπρεπε να βρούμε ένα τρόπο για αν συνδέσουμε την σύγχρονη πρωτεύουσα των Ολυμπιακών Αγώνων, τουλάχιστον αυτή των ΗΠΑ, με την αρχαία πρωτεύουσα των Αγώνων στην Ελλάδα

Από σήμερα οι πόλεις της Αρχαίας Ολυμπίας και το Colorado Springs είναι αδελφοποιημένες.

Στην περιοχή μέχρι την Πέμπτη θα βρίσκονται δυο Έλληνες αντιπρόσωποι για να πραγματοποιήσουν το πρώτο βήμα στη σχέση των δύο πόλεων που θα μπορέσει να ευνοήσει τους κατοίκους της περιοχής, τον τουρισμό και το Ολυμπιακό κίνημα των ΗΠΑ.

Στην ημερήσια ατζέντα της Τρίτης βρίσκεται η ψήφιση ενός ψηφίσματος. Οι Έλληνες αντιπρόσωποι είναι ο αντιδήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας, Αριστείδης Παναγιωτόπουλος και ο Διονύσης Σ. Γάγγας, ο διευθυντής της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, η οποία είναι το ακαδημαϊκό χέρι της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής που προωθεί τα ολυμπιακά ιδεώδη.

Την πρωτοβουλία πήρε το περασμένο καλοκαίρι ο αντιπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Χάρης Καλοφονος.
«Έπρεπε να βρούμε ένα τρόπο για αν συνδέσουμε την σύγχρονη πρωτεύουσα των Ολυμπιακών Αγώνων, τουλάχιστον αυτή των ΗΠΑ, με την αρχαία πρωτεύουσα των Αγώνων στην Ελλάδα. Προφανώς και είχα μιλήσει και σε άλλους για αυτή την ιδέα αλλά μόνο ο δήμαρχος Steve Bach μου είπε να την υλοποιήσω.»

Οι δυο πόλεις αναμένεται να επωφεληθούν και σε ακαδημαϊκό επίπεδο αφού θα προωθηθούν διάφορα προγράμματα από την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ και τα τοπικά όργανα της κυβέρνησης, αλλά και τα σχολεία.

«Θα είναι μια μοναδική ευκαιρία και για τα δυο σχολεία», δήλωσε ο Καλοφονος.

«Η ανάπτυξη ποιοτικών προγραμμάτων ανταλλαγής με διεθνείς οργανισμούς και ξένα πανεπιστήμια είναι το κλειδί για να πετύχουμε τους στόχους μας και να προωθήσουμε τα ολυμπιακά ιδεώδη,» δήλωσε ο Anthony Shull.

http://usa.greekreporter.gr/

ΚΟΡΥΦΗ