ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κεντρική Πολιτική -

Ταγαράς ... οι αναρτήσεις δασικών χαρτών ξεκινούν στα μέσα Ιανουαρίου έως τέλος Φεβρουαρίου

Τη σκυτάλη θα πάρουν στις 22 Ιανουαρίου οι περιοχές: Εύβοια, Φωκίδα, Αθήνα, Κέρκυρα, Σάμος, Αργολίδα, Κόρινθος και Φλώρινα.

Σε ρυθμούς… δασικών χαρτών θα βρίσκονται το επόμενο διάστημα οι ιδιοκτήτες, δεδομένου ότι από τις 15 Ιανουαρίου και έως το τέλος Φεβρουαρίου θα γίνει εκ νέου ανάρτηση των αναμορφωμένων και διορθωμένων χαρτών.

Από τη στιγμή λοιπόν που θα βγουν στον αέρα ανά διεύθυνση δασών, οι πολίτες θα έχουν περί τις 105 ημέρες προκειμένου να υποβάλουν τις αντιρρήσεις τους.

Αναλυτικότερα, στις 15 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η ανάρτηση δασικών χαρτών για τις περιοχές: Καβάλα, Πιερία, Δράμα, Αρκαδία, Καστοριά, Λευκάδα, Κεφαλλονιά και Ζάκυνθος. Τη σκυτάλη θα πάρουν στις 22 Ιανουαρίου οι περιοχές: Εύβοια, Φωκίδα, Αθήνα, Κέρκυρα, Σάμος, Αργολίδα, Κόρινθος και Φλώρινα.

Οι αναρτήσεις θα συνεχιστούν στις 29 Ιανουαρίου, 5, 12 και 19 Φεβρουαρίου, με την αυλαία να πέφτει στις 26 Φεβρουαρίου με Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αχαΐα, Λακωνία, Χαλκιδική, Ημαθία, Κιλκίς, Μαγνησία, Δυτική Αττική, Πειραιά και Ανατολική Αττική.

Ο υφυπουργός

«Με την έναρξη του προγραμματισμού ανάρτησης των δασικών χαρτών στις 15 Ιανουαρίου αποδεικνύεται στην πράξη ότι στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει γίνει συστηματική προεργασία και δουλειά. Είχαμε προαναγγείλει ότι οι αναρτήσεις θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιανουαρίου και ότι θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου, ώστε να έχει κυρωθεί το 90% των δασικών χαρτών έως το τέλος του 2021. Eντός του έτους θα ξεκινήσει και η εκδίκαση των ενστάσεων και των αντιρρήσεων. Στόχος μας είναι η ακριβής αποτύπωση των εκτάσεων που διέπονται από τη δασική νομοθεσία διασφαλίζοντας παράλληλα το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην ιδιοκτησία», τόνισε χαρακτηριστικά στον Ελεύθερο Τύπο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς.

ΚΟΡΥΦΗ