ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -

Τα βασικά χαρακτηριστικά του brand name «Μυθική Πελοπόννησος», παρουσίασε ο  Πέτρος Τατούλης

Σε σχέση με την τουριστική ανάπτυξη, ο περιφερειάρχης, ανέφερε πως «κυρίαρχο ρόλο στη δημιουργία ταυτότητας του προορισμού Πελοπόννησος θα αποτελέσουν οι «10 εμπειρίες»: δράσεις με συγκεκριμένα προϊόντα, μέσα από τη σύνθεση των οποίων θα προσεγγιστούν νέες αγορές που θα τροφοδοτούν με τουρίστες την περιφέρεια όλο το χρόνο

Τους κύριους άξονες της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί την προσεχή 10ετία για τον τουριστικό κλάδο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα βασικά χαρακτηριστικά του brand name «Μυθική Πελοπόννησος», παρουσίασε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, βραχυπρόθεσμος στόχος της Περιφέρειας δεν είναι μόνο η άνοδος του αριθμού των τουριστών, αλλά και η προσέγγιση αλλοδαπών επισκεπτών υψηλότερου εισοδήματος.

Κύρια εργαλεία για την υλοποίηση του συγκεκριμένου στόχου και της βιώσιμης ανάπτυξης αποτελούν, η βελτίωση των υποδομών και η σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει σήμερα το 12,6% των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της χώρας.

 

 

Για το σκοπό αυτό έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας που οριοθετεί τις προδιαγραφές για την ένταξη σε αυτό των χώρων διαμονής, της εστίασης, καθώς και των παραγόμενων προϊόντων. Τα εξαγώγιμα προϊόντα της περιφέρειας θα προβάλλονται και στο νεόδμητο τουριστικό portal της Πελοποννήσου: http://www.mythicalpeloponnese.gr.

Σε σχέση με την τουριστική ανάπτυξη, ο περιφερειάρχης, ανέφερε πως «κυρίαρχο ρόλο στη δημιουργία ταυτότητας του προορισμού Πελοπόννησος θα αποτελέσουν οι «10 εμπειρίες»: δράσεις με συγκεκριμένα προϊόντα, μέσα από τη σύνθεση των οποίων θα προσεγγιστούν νέες αγορές που θα τροφοδοτούν με τουρίστες την περιφέρεια όλο το χρόνο. Οι 10 αυτές εμπειρίες είναι οι εξής:

1. Γεύσεις με ιστορία,

2. Συναρπαστικές διαδρομές,

3. Ανεκτίμητη κληρονομιά,

4. Γη των μύθων,

5. Φύση και δραστηριότητες,

6. Ευεξία και πολυτέλεια,

7. Μυθικές παραλίες,

8. Βουνά για κάθε εποχή,

9. Οικογενειακό ταξίδι,

10. Ρομαντικός προορισμός.

Συντάκτης: Βαγγέλης Ποτέας

http://www.ert.gr

ΚΟΡΥΦΗ