ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κεντρική Πολιτική - Περιφέρεια - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -

Σημαντική ημερίδα για τα Γεράνεια όρη στον Σχίνο με ομιλήτρια τη Φ. Γεννηματά

Η πυρκαγιά, στο Σχίνο Κορινθίας αποτέλεσε το σημαντικότερο συμβάν της πρόσφατης δεκαετίας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, γιατί απέκτησε για αρκετές ώρες ακραία συμπεριφορά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων

Παρουσία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, και του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη πραγματοποιήθηκε στον Σχίνο Κορινθίας ημερίδα για το περιβάλλον με θέμα το μέλλον της περιοχής μετά την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη.

Τόσο η κ. Γεννηματά όσο και ο κ. Τσιρώνης, τόνισαν ότι σημασία πρέπει να δοθεί στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και όχι να σπαταλιόνται χιλιάδες χρήματα για την καταστολή.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν και η κ. Δήμητρα Λυμπεροπούλου, περιφερειακή σύμβουλος εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων. Η συγκεκριμένη εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, ήταν η πρώτη κοινή εκδήλωση ΚΙΝΑΛ και Οικολόγων και χαρακτηρίστηκε ως η εναρκτήρια μιας συνεργασίας που θα ακολουθήσουν κι άλλες στο μέλλον με αντικείμενο το περιβάλλον.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Α. Γκιολής , ο πρώην Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Νικολάκου.

Η πυρκαγιά, στο Σχίνο Κορινθίας αποτέλεσε το σημαντικότερο συμβάν της πρόσφατης δεκαετίας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, γιατί απέκτησε για αρκετές ώρες ακραία συμπεριφορά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και της πλούσιας καύσιμης ύλης μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα ξηρασίας. Κάηκαν περισσότερα απο 70.000 στρέμματα γής και δασικής έκτασης.

https://www.ertnews.gr

ΚΟΡΥΦΗ