ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Υγεία -

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση τα 2 παιδιά από την έκρηξη στο εργοστάσιο βεγγαλικών του πατέρα τους

Τα δυο παιδιά, 8 και 13 χρόνων, που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρουν πολλαπλά εγκαύματα στο 90% του σώματος τους και είναι διασωληνωμένα

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μία από τις αποθήκες, έκτασης 70 τ.μ., από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και από το ωστικό κύμα και τη φωτιά που προκλήθηκαν τραυματίστηκαν σοβαρά τα δύο αδέρφια, συνιδιοκτήτες της νόμιμης επιχείρησης βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Το εργοστάσιο ήταν ακριβώς δίπλα από το σπίτι του ιδιοκτήτη, μέσα στο οποίο βρίσκονταν τα δύο παιδιά του. Ενα μεγάλο μέρος του σπιτιού, που ήταν μεσοτοιχία, καταστράφηκε ολοσχερώς, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους.

Ολοι τους μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο Κορίνθου και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν σε νοσοκομεία στην Αθήνα. Τα δυο παιδιά, 8 και 13 χρόνων, που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρουν πολλαπλά εγκαύματα στο 90% του σώματος τους και είναι διασωληνωμένα. Η αναπνοή τους υποστηρίζεται μηχανικά. Κρίσιμη είναι και η κατάσταση των δύο ενηλίκων, οι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Θριάσιο και ΚΑΤ, λόγω των πολλαπλών εγκαυμάτων που φέρουν στο σώμα τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου ανέλαβαν την προανάκριση για το δυστύχημα.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Στις 15:30 διεκομίσθησαν μέσω ΕΚΑΒ από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου 2 παιδιά ηλικίας 8 και 13 ετών.

Τα παιδιά νοσηλεύονται στην ΜΕΘ με πολλαπλά εγκαύματα, σε βαριά κατάσταση, υπό μηχανική αναπνευστική υποστήριξη.

Η κατάστασή τους παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Εκ της Διοικήσεως ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ »

 

ΚΟΡΥΦΗ