OIKONOMIA -

Σε αδιέξοδο το Επιμελητήριο Κορινθίας

Η παραίτηση του ταμία Π. Αγραφιώτη, οι καταγγελίες του Β' Αντιπροέδρου Σωτ. Κουκουλάκη και η γενικότερη δυσφορία προς το πρόσωπο του προέδρου έχουθν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στο Επιμελητήριο και όλοι βλέπουν το αδιέξοδο να έρχεται

Οι πρόσφατες εξελίξεις με την παραίτηση του ταμία της Αναπτυξιακής εταιρείας του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Πέτρου Αγραφιώτη, ο οποίος αποχώρησε καταγγέλοντας

 • ότι οι πρακτικές του προέδρου θα οδηγήσουν σε οικονομικό αδιέξοδο,
 • ότι από εκείνη τη στιγμή δεν ισχύει πλέον το Δ.Σ. και πρέπει να εκλεγεί νέο μέλος ως ταμίας και
 • ότι κάθε συναλλαγή με την Αναπτυξιακή εταιρεία δεν θα είναι νόμιμη και έγκυρη, γιατί σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας οι συναλλαγές υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον ταμία. (δείτε εδώ)

δεν έπεσαν σαν "βόμβα" στους γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στο Επιμελητήριο


Τη σκυτάλη πήρε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτ. Κουκουλάκης, o οποίος

 • κατήγγειλε “εκδικητικές κινήσεις” του Προέδρου,
 • εξέφρασε το φόβο του για “για μια προδιαγεγραμμένη πορεία θεσμικής παρακμής του Επιμελητηρίου, να γίνει δυστυχώς βεβαιότητα” και
 • μίλησε για προσωπική ατζέντα του Προέδρου.

Ο κ. Κουκουλάκης συμφώνησε με τον κ. Αγραφιώτη ότι ο πρόεδρος με τις ενέργειες του βάζει σε σοβαρές περιπέτειες το Επιμελητήριο και προειδοποίησε ότι

“οι...τελευταίοι 6....από τους 21 δεν μπορούν να διοικήσουν το Επιμελητήριο, ούτε συμβολικά, κυρίως όμως ούτε πρακτικά.  Και θα αποδειχθεί άμεσα”.

Στο τέλος, κάλεσε τον πρόεδρο να παραιτηθεί.


Στους παραπάνω προστίθεται και η οικονομική επόπτης κα Χρ. Οικονόμου η οποία μέχρι τώρα έχει αρνηθεί να υπογράψει τον απολογισμό. Όλα αυτά βέβαια, είναι λίγο πολύ γνωστά.

 

ΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;

Είναι οφθαλμοφανές ότι ο Πρόεδρος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του Δ.Σ. έχοντας τα 3/4 να τον καταγγέλουν για συμπεριφορές, πρακτικές αλλά και φτωχά αποτελέσματα.

Είχαμε σημειώσει από την αρχή (σχεδόν) αστοχίες, λανθασμένη στρατηγική όπως και άσχημες συμπεριφορές του προέδρου απέναντι σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, εκπροσώπων θεσμικών φορέων (Γεώργαρη, Μποζίκη, Μπουντρούκα, κλπ).

Στην πορεία και κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα (σε Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές) κριτίκαρε επιλογή προέδρου ποδοσφαιρικού σωματείου να αναμειχθεί στις εκλογές στη λογική ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να εμπλέκεται στην πολιτική.

Για τις εταιρείες «Αφοι Α. Πιτσάκης», είναι απαγορευτική η πολιτική εμπλοκή των σωματείων που στηρίζουν με χορηγίες με την πολιτική ακόμα και την αυτοδιοίκηση και αυτό αποτελεί βασικό όρο της συμφωνίας μας κάθε χρόνο.
Ο Πρόεδρος του σωματείου «Κόρινθος 2006»,αγνοώντας την συμφωνία μας, την σημαντική βοήθεια που του παρείχαμε μέσω των χορηγιών αλλά και αθετώντας τον λόγο του, αποφάσισε μόνος του να σπάσει μονομερώς την συμφωνία και την συνεργασία του μαζί μας, χωρίς την έγκριση του Δ.Σ. του σωματείου όπως ενημερωθήκαμε.

Λίγο αργότερα, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια με τον Πέτρο Τατούλη. Κατά τη γνώμη μας, ήταν η πιο λανθασμένη από τις λανθασμένες του επιλογές.

 • Ο ίδιος δεν εξελέγη,
 • ο Πέτρος δεν εξελέγη Περιφερειάρχης,
 • οι σχέσεις του με τον φίλο κ. Οικονόμου φημολογείτο ότι διαταράχθηκαν εξαιτίας της επιλογής του,
 • σύσσωμα στελέχη της Ν.Δ. τα οποία υποστήριζαν τον κ. Νίκα στράφηκαν εναντίον του και τέλος,
 • ακόμη και υποστηρικτές του τον προηγούμενο καιρό του γύρισαν την πλάτη θεωρώντας ότι δεν έπρεπε να εμπλέξει το ρόλο του προέδρου με την πολιτική.

Πόσο πιο λανθασμένα μπορούν να πάνε τα πράγματα;

Ο Πρόεδρος, κ.Πιτσάκης, πάντως φαίνεται να προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο με ανακοινώσεις για ένα πρόγραμμα στο Λουτράκι αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων του με το Δήμαρχο Κορινθίων, Βασ. Νανόπουλο όπως και με πολιτικούς παράγοντες σε Λουτράκι και Κιάτο.

ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ;

Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Σίγουρα υπάρχει μια απογοήτευση εκ μέρους των περισσότερων μελών του Δ.Σ. προς το πρόσωπο του Προέδρου.

Ακόμη και μέλη του Δ.Σ. που προθυμοποιήθηκαν να τον στηρίξουν στην αρχή της θητείας ώστε ο θεσμός να μην ευτελισθεί (θυμίζουμε είχε μια πλειοψηφία 11-10 που στην πορεία είχε γίνει 12-9) τώρα "ανέκρουσαν πρύμνα" και στρέφονται εναντίον του.

Μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό. Η στρατηγική σύγκρουσης που επέλεξε ο Πρόεδρος έχει γυρίσει εναντίον του.

Ένας από τους εναπομείναντες υποστηρικτές του, ο Α’ Αντιπρόεδρος, Σωτ. Σπηλιωτακάρας, προσπάθησε πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη, να πείσει να συστρατευθούν όλοι για το καλό του Επιμελητηρίου και των επιχειρήσεων. Ποιους έπεισε είναι άγνωστο.


Όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι κάποια στιγμή η κατάσταση θα οδηγηθεί αδιέξοδο. Το μόνο ερώτημα είναι ένα: Πότε;

ΚΟΡΥΦΗ