ΚΟΙΝΩΝΙΑ -

Πόσοι μετανάστες θα έρθουν τελικά στην Κόρινθο; 600; 2500; 5000; Ποιο είναι το σχέδιο του Δήμου;

Επειδή, λοιπόν, οι φήμες και οι ψίθυροι αρχίζουν να δίνουν και να παίρνουν, θα ήταν καλό και οφέλιμο θεωρούμε, ο νέος Δήμαρχος της πόλης κ. Νανόπουλος να διευκρινήσει όχι μόνο πόσοι αναμένονται να έρθουν σε 2 εβδομάδες αλλά και αν είναι σε γνώση του μια αύξηση του αριθμού αυτού στο ορατό μέλλον.

Γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με την έλευση των 600 (αρχικά) Αφγανών μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου, οι οποίοι θα εγκατασυαθούν για ένα δίμηνο, μετα θα φύγουν και θα έρθουν άλλοι (δείτε εδώ).

Σε συνέντευξη του ο νέος Δήμαρχος Κορινθίων, Βασ. Νανόπουλος, έκανε λόγο για τις επαφές του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη , κ. Χρυσοχοίδη, ο οποίος του έκανε ξεκάθαρο ότι πρώτον η απόφαση δεν αλλάζει και δεύτερον ότι το αντάλλαγμα του υπουργείου προς το Δήμο θα είναι ένα ιατρείο μέσα στο στρατόπεδο και 40 αστυνομικοί που θα περιπολούν στην Κόρινθο. 

Φτωχά έως φτωχότατα τα ανταλλάγματα , κατά τη γνώμη μας, αλλά ας το παρακάμψουμε προς ώρας.

Ο κ. Νανόπουλος ανέφερε επίσης ότι θα δημιουργηθεί ένα Αστυνομικό Τμήμα στα Εξαμίλια για να αντιμετωπιστεί η εκεί εγκληματικότητα, απομένει να το δούμε στην πράξη

Οι 600 αυτοί μετανάστες θα καθήσουν για δυο μήνες στην Κόρινθο, μετά θα φύγουν και θα έρθουν άλλοι όπως αναφέραμε και παραπάνω. Είναι αυτονόητο ότι εάν αυτό επαναλαμβάνεται διαρκώς τότε δεν τίθεται κανένα θέμα ενσωμάτωσης τους στην τοπική κοινωνία.

Οι μετανάστες αυτοί θα προστεθούν στους 700 που “φιλοξενούνται” στις “κλειστές δομές” όπως ανέφερε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής.

Όμως, κάποιοι τοπικοί παράγοντες σε κατ’ ιδίιαν συζητήσεις σημειώνουν ότι στην πορεία του χρόνου, στο στρατόπεδο, τελικά θα είναι εγκατεστημένοι περισσότεροι από 2500 μετανάστες.

Εχθεσινό δημοσίευμα σε τοπική ιστοσελίδα αναφέρει ότι η ετοιμασία και αυτές οι νέου τύπου σκηνές που στήνονται είναι για πάνω από 5.000 άτομα.

Επειδή, λοιπόν, οι φήμες και οι ψίθυροι αρχίζουν να δίνουν και να παίρνουν, θα ήταν καλό και οφέλιμο θεωρούμε, ο νέος Δήμαρχος της πόλης κ. Νανόπουλος να διευκρινήσει όχι μόνο πόσοι αναμένονται να έρθουν σε 2 εβδομάδες αλλά και αν είναι σε γνώση του μια αύξηση του αριθμού αυτού στο ορατό μέλλον.

Επίσης, πέρα από τα ψηφίσματα που πιθανότατα θα καταλήξουν είτε στο αρχείο ή στον κάδο, καλό θα ήταν να δούμε και την πραγματικότητα με μία πιο ρεαλιστική ματιά.

Υπάρχει κάποιο σχέδιο για τη συμβίωση χωρίς “παρατράγουδα” αυτών των 600 ανθρώπων αλλά και όποιων άλλων άρθουν στο μέλλον;

Διότι το πρόβλημα δεν είναι μόνον εαν αυτοί οι (ταλαιπωρημένοι) άνθρωποι είναι φιλήσυχοι. Διαπιστώνουμε από τα Κοινωνικά Δίκτυα ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν βλέπει με καλό μάτι την έλευση τους και απλά δεν αντιδρούν προς ώρας και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Οι 40 αστυνομικοί που όπως είπε ο Δήμαρχος θα περιπολούν στην Κόρινθο είναι ένα αρκετό εργαλείο για να μην γίνει μπάχαλο στην πόλη είτε από προβοκάτσιες ή από οτιδήποτε άλλο;

Ποιο είναι το σχέδιο του Δήμου;

Πιστεύουμε ότι ο νέος Δήμαρχος

  • πρέπει να παρουσιάσει ένα πιο ολοκληρωμένο σχέδιο,
  • πρέπει να κυνηγήσει περισσότερα και καλύτερα ανταλλάγματα για την πόλη, με πρώτο την παραχώρηση του στρατοπέδου μακροπρόθεσμα στο Δήμο
  • πρέπει να ξεκινήσει μία καμπάνια ενημέρωσης για να αποφευχθούν τα “παρατράγουδα”,
  • πρέπει να μιλήσει για την υποχρέωση και άλλων πόλεων στην Πελοπόννησο στην ανάληψη ευθυνών
  • πρέπει να μετρήσει τον αντίκτυπο αυτών των εξελίξεων στην ανάπτυξη της πόλης και του brand name της
  • πρέπει να εξετάσει πως θα επηρρεασθούν οι γύρω περιοχές. Ήδη κάτοικοι της περιοχής εκφράζονται με οργή στα Κοινωνικά Δίκτυα
  • Πρέπει να εξετάσει καλύτερα τη νομοθεσία με δεδομένο ότι γύρω από την περιοχή υπάρχουν σχολεία και γήπεδα..

Πρέπει να πάρει μια ΠΙΟ ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για 600 (ή περισσότερους) μετανάστες (με άλλη κουλτούρα και συνήθειες) που θα κατεβαίνουν ελεύθερα στην Κόρινθο.

Ακόμη και 600 Έλληνες να εμφανίζονταν ξαφνικά, σε άλλη ελληνική περιοχή, ξέροντας ότι θα βρίσκονται μόνο για δυο μήνες στην πόλη δεν είναι σίγουρο ότι η συμβίωση θα ήταν αρμονική.

Εφόσον δεσμευόμαστε από υπογραφές συνθηκών αλλά και έναν ανθρωπισμό (η Ελλάδα ξέρει από μετανάστευση) τουλάχιστον ας το κάνουμε σωστά.

Τώρα. Πριν είναι αργά.

Εσύ Δήμαρχε τι λες;

Κ.Ρ.

ΚΟΡΥΦΗ