ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Παρέμβαση της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Βέλου Βόχας για τις αναθέσεις στον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Σιάχο

"Σε κάθε ευνομούμενη χώρα είναι κολάσιμο οι θεσμικοί παράγοντες, και μάλιστα ο Αντιδήμαρχος, να εκμεταλλεύονται τη θεσμική τους θέση αλλά και “παραθυράκια” του νόμου για να παίρνουν αναθέσεις από το Δήμο. Σε κάθε τόνο ζητάμε άμεσα απάντηση τόσο από τον αντιδήμαρχο κ.Σιάχο όσο και από τον δήμαρχο αν αληθεύει ότι πήρε απευθείας ανάθεση".

Παρέμαβση για το δημοσίευμα του isthmos.gr σχετικά με τις αναθέσεις που φαίνεται να έχουν γίνει στον νυν Αντιδήμαρχο Βέλου Βόχας, Ανδρέα Σιάχο, τόσο με αυτή του την ιδιότητα όσο και με αυτή του Πρόεδρου του ΝΠΔΔ "Ανέλιξη" κατά το παρελθόν (και μέλος του Δ.Σ.του Δήμου) όπως αποτυπώνονται στη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" (δείτε εδώ) έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο, Θανάσης Μανάβης, με πρωινή του ανάρτηση.

Φαίνεται λοιπόν ότι η αντιπολίτευση στο Δήμο Βέλου Βόχας σηκώνει τους τόνους για το θέμα και περιμένουμε να δούμε αν ανάλογες εξηγήσεις ζητήσουν τόσο η παράταξη του κ. Τσίτουρα όσο και αυτή της κας Μπιτσάκου.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Μανάβης ζητά εξηγήσεις αν όντως έγιναν οι αναθέσεις και σημειώνει

"Σε κάθε ευνομούμενη χώρα είναι κολάσιμο οι θεσμικοί παράγοντες, και μάλιστα ο Αντιδήμαρχος, να εκμεταλλεύονται τη θεσμική τους θέση αλλά και “παραθυράκια” του νόμου για να παίρνουν αναθέσεις από το Δήμο.
Σε κάθε τόνο ζητάμε άμεσα απάντηση τόσο από τον αντιδήμαρχο κ.Σιάχο όσο και από τον δήμαρχο αν αληθεύει ότι πήρε απευθείας ανάθεση".

Ολόκληρη η ανακοίνωση λέει τα εξής

---

"Δημοσιεύμα που κυκλοφόρησε πρόσφατα αναφέρεται σε απευθείας ανάθεση που πήρε από τον δήμο Βέλου-Βόχας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του δήμου κ.Ανδρέας Σιάχος.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμία διάψευση από τον αντιδήμαρχο και φυσικά δεν απάντησε ούτε και ο λαλίστατος προϊστάμενος του δήμαρχος ως όφειλε στο μακρύ τηλεοπτικό του διάγγελμα, που στόχο είχε να κουκουλώσει για μία ακόμα φορά, την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος μας επί των ημερών του.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος του, δεν μας έχουν δώσει δείγματα πολιτικής ευθιξίας, ιδιαίτερα στις απροκάλυπτες απευθείας αναθέσεις, οφείλουν όμως να απαντήσουν αν το δημοσίευμα αυτό, αναφέρεται σε αληθινά γεγονότα ή όχι.

Η σιωπή τους δυστυχώς για αυτούς, αλλά και για τον δήμο λέει τα πάντα. Σε κάθε ευνομούμενη χώρα είναι κολάσιμο οι θεσμικοί παράγοντες, και μάλιστα ο Αντιδήμαρχος, να εκμεταλλεύονται τη θεσμική τους θέση αλλά και “παραθυράκια” του νόμου για να παίρνουν αναθέσεις από το Δήμο.

Σε κάθε τόνο ζητάμε άμεσα απάντηση τόσο από τον αντιδήμαρχο κ.Σιάχο όσο και από τον δήμαρχο αν αληθεύει ότι πήρε απευθείας ανάθεση. Θα είμαστε αφελείς αν περιμέναμε την παραίτηση του κ.Σιάχου ή την αποπομπή του από τον δήμαρχο, γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργεί αυτή η δημοτική αρχή.

Περιμένουμε όμως κ.Σιάχο είτε απο εσάς είτε απο τον δήμαρχο να διαψεύσετε το δημοσίευμα. Ως γνωστόν και η υπομονή όμως έχει τα όρια της"

ΝΕΑ ΠΝΟΗ
Γραφείο Τύπου

ΚΟΡΥΦΗ