ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Όλα στο φως - Η επιστολή παραίτησης του Βασίλη Πανταζή προς τον Βασίλη Νανόπουλο

Προσωπικά πιστεύω οτι η νίκη επί του Πνευματικού ήταν εύκολη, αρκεί να προχωρούσαμε μεθοδικά και με επιμονή δυο - τρία πράγματα. Αντί αυτού επέλεξες να "κατέβεις χαμηλά" σε επίπεδα που δεν σου αρμόζουν, προκειμένου να μη χάσεις και εγώ δεν ξέρω τι!!

Δημοσιεύουμε σήμερα την επιστολή παραίτησης του Βασίλη Πανταζή (υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον Πελοπίδα Καλλίρη) από τη "Συμμαχία Πολιτών" στις 27/3/2017

Αγαπητέ Βασίλη.

Όπως καταλαβαίνεις το κλίμα μεταξύ μας εδώ και κάμποσο καιρό είναι τουλάχιστον δυσάρεστο, αλλά το κυριότερο είναι τέτοιο που με αποτρέπει στο να προσπαθήσω περισσότερο για τον αρχικό μας κοινό στόχο.

Η αιτία δημιουργίας αυτού του κλίματος δεν είναι η ώρα να αναζητηθεί αλλά ένας μεγάλος παράγοντας θεωρώ ότι είναι η επιμονή σου στο να εκτελείς τις επιθυμίες συγκεκριμένων ανθρώπων στο συνδυασμό, αγνοώντας το ότι ο επικεφαλής πρέπει να είναι ουδέτερος τουλάχιστον και να έχει σαν στόχο την επιτυχία που δεν είναι άλλη από τη νίκη στις επόμενες εκλογές.

Σου είχα τονίσει σε παλαιότερο χρόνο ότι δεν υπήρχε διάθεση από μέρους μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος ή να είμαι εκτός συνδυασμού. Παρόλα αυτά επέτρεψες στον εαυτό σου να επηρεαστεί από άτομα που με κατηγορούν (εν τω μεταξύ στις μεταξύ μας συζητήσεις αναφέρονται με τα χειρότερα λόγια για εσένα) για προσωπικά παιχνίδια κλπ.

Βέβαια ο σκοπός τους είναι μόνο η φθορά ενός (κατ αυτούς) αντιπάλου τους, αφού πραγματική επιδίωξη τους είναι, να σε αντικαταστήσουν μετά την πιθανή αποτυχία σου.

Η το ακόμη γελοιότερο, ο φόβος απώλειας της πρώτης θέσης από άτομο που δηλώνει "εγώ να βγω πρώτος και δεν με νοιάζει τι θα κάνει ο συνδυασμός".

Όλα αυτά προφανώς σε έχουν επηρεάσει, με αποτέλεσμα να είναι εμφανής η τακτική του "κουρέματος " μου επί δυόμισι χρόνια, όπως μου έχουν επιβεβαιώσει και οι δημοσιογράφοι (3 τον αριθμό) που τους το ζήτησες κατά καιρούς.

Εγώ αν ήμουν στη θέση σου, θα ενίσχυα τον αντίστοιχο Πανταζή γιατί μόνο οφέλη θα είχα να αποκομίσω.

Προσωπικά πιστεύω οτι η νίκη επί του Πνευματικού ήταν εύκολη, αρκεί να προχωρούσαμε μεθοδικά και με επιμονή δυο - τρία πράγματα. Αντί αυτού επέλεξες να "κατέβεις χαμηλά" σε επίπεδα που δεν σου αρμόζουν, προκειμένου να μη χάσεις και εγώ δεν ξέρω τι!!  Τη στήριξη του Δήμα;

Υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι όταν έχει το παράδειγμα του Ταγαρά; Τη στήριξη του κόμματος; Και άλλοι την είχαν με προέδρους ΝΟΔΕ πραγματικά δυνατούς και έχασαν παταγωδώς.

Εν πάσει περιπτώσει αυτά είναι δικές σου επιλογές.Εγώ προσωπικά όμως δεν μπορώ να παίξω άλλο το παιχνίδι των δίγλωσσων, ούτε να εκθέσω τον εαυτόν μου και την οικογένεια μου στα ηλίθια παιχνίδια τους, στις βρισιές τους αλλά και τά τερατώδη ψέματα κάθε ντενεκέ που προσπαθεί και το καταφέρνει να σου επιβάλει την άποψη του, που μοναδικό αποτέλεσμα θα έχει την δική του σίγουρα επιτυχία αλλά την επίσης σίγουρη αποτυχία του συνδυασμού.

Φυσικά δεν θα κατηγορήσω αυτούς. Πως να κατηγορήσεις το σαλιγκάρι γιατί έρπει και αφήνει σάλια; Την ευθύνη εδώ την ρίχνω σε εσένα αποκλειστικά που δεν θέλησες να φερθείς σαν αρχηγός.

Ανεξάρτητα ευθυνών όμως και επειδή όπως προείπα δεν θα συνεχίσω να ταλαιπωρούμαι, αναγκάστηκα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις συζητήσεις που έγιναν και με αφορούσαν χωρίς να είμαι παρών (αν θυμάσαι σε ανάλογες συζητήσεις που αφορούσαν απόντες, επέμενα και σταματούσα κάθε συζήτηση, αφού μαθηματικά αυτή η τακτική χαλάει σχέσεις και μόνο), να πάρω την οριστική μου απόφαση την οποία σου ανακοινώνω από εδώ.

Φυσικά δεν πιστεύω να νομίζεις ότι φοβάμαι να τα πω κατά πρόσωπο, αφού άλλωστε και τις τρεις φορές που συγκάλεσες κάποιο όργανο με σκοπό να με "βάλουν στη θέση μου ", (κάτι που δεν έκανες για κανέναν άλλο ούτε ακόμη όταν όλοι σχεδόν έχουν ψηφίσει τουλάχιστον μια φορά εναντίον των θέσεων σου στο συμβούλιο), ήμουν παρών και δεν είχα πρόβλημα να αντιπαρατεθώ με οποιονδήποτε τρόπο και με οιοδήποτε πρόσωπο.

Απλώς τα γραπτά ως γνωστό μένουν. Εξάλλου θα βρούμε καιρό να τα πούμε πιο χαλαρά πλέον στο μέλλον. Η οριστική απόφαση μου λοιπόν είναι, η μη συμμετοχή πλέον σε κανένα όργανο του συνδυασμού, η άμεση παραίτηση μου από την επιτροπή ποιότητας ζωής και την οικονομική και η συνέχιση του αντιπολιτευτικού μου έργου κατά μόνας.

Φυσικά δεν δεσμεύομαι στις διαδικασίες ψηφοφοριών στα συμβούλια και επίσης επ ουδενί δεν αποχωρώ από το δημοτικό συμβούλιο. Σου εύχομαι καλή συνέχεια και ελπίζω να βρεις τα πατήματα σου, γιατί τώρα βαδίζεις σε πατήματα άλλων τα οποία δεν οδηγούν προς τον στόχο σου.

Στις επόμενες εκλογές δεν έχω αποφασίσει το τι θά κάνω αλλά αν έχω την υγεία μου δεν θα είμαι ανενεργός. Ίσως να έχουν αλλάξει τα πράγματα και να μπορέσουμε να συνεργαστούμε σαν πραγματικοί συνεργάτες και φίλοι.

ΥΓ Σε παρακαλώ όρισε άμεσα τους αντικαταστάτες μου γιατί η παραίτηση μου θα επιδοθεί αύριο. Προτίμησα να γίνει τώρα αυτή η ενέργεια, γιατί αν το έκανα κοντά στις εκλογές θα είχε μεγάλο αντίκτυπο και δεν θα προλάβαινες να το επουλώσεις.

Ενώ τώρα θα το καλύψει ο χρόνος. Δεν παραιτούμαι από το συνδυασμό ώστε να μειωθεί ο θόρυβος αλλά φυσικά έχεις κάθε δικαίωμα να με διαγράψεις.

Με εκτίμηση
Βασίλης Πανταζής

ΚΟΡΥΦΗ