ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια -

Ξεκίνησε και επίσημα ο «Πετρο-πόλεμος» της Πελοποννήσου

«Πετρο-πόλεμος» στην επιλογή Νίκα στην Πελοπόννησο με απουσίες και καταγγελτικά άρθρα - Αδύναμα έως αναιμικά τα επιχειρήματα Τατούλη - «Τελεσίγραφο» για να τελειώσουν τα «δίπορτα» σε κομματικά στελέχη της Ν.Δ. - Ο Νίκας θα χρειαστεί «γερανό» για να μετακινήσει τα προεκλογικά «εμπόδια»

Ανακοινώθηκε σήμερα και με επίσημο τρόπο η υποψηφιότητα του Παν. Νίκα για τις Περιφερειακές εκλογές με τη στήριξη βέβαια της Ν.Δ. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας συνόδευσε τον αρχηγό του κόμματος Κυρ. Μητσοτάκη στην περιοδεία του στην Κορινθία και με αυτό τον τρόπο «σφραγίστηκε» και η συνεργασία των δυο πλευρών.

Η απάντηση από το «στρατόπεδο» Τατούλη ήταν άμεση αφού στην περιοδεία απείχαν οι εκλεγμένοι με τον Πέτρο Περιφερειακοί σύμβουλοι (με εξαίρεση τον Αντιπεριφερειάρχη Πελ. Καλλίρη) αντιθέτως το παρόν έδωσε η εκλεγμένη με το συνδυασμό Δέδε στις προηγούμενες εκλογές, Μαρ. Σούκουλη.

Κατά σύμπτωση, "ομοβροντία" κατά του Παν. Νίκα εξαπέλυσαν και όλες οι ενημερωτικές ιστοσελίδες της Πελοποννήσου που είναι φιλικά προσκείμενες στο Γ. Δέδε (κατά τα φαινόμενα επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για την Πελοπόννησο).

Μέσα στην ημέρα είχαμε απάντηση από πλευράς Ν.Δ. με την παραίτηση της θεματικής Αντιπεριφερειάρχου Δημ. Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας  (Αργολίδας), Ελένης Παναγιωτοπούλου, ενώ εικάζεται ότι θα ακολουθήσουν μαζικά και άλλες αφού αναμένεται να δοθεί «τελεσίγραφο» σε συμβούλους για να τελειώσουν τα «δίπορτα».

Γυρνώντας ξανά στην πλευρά Τατούλη, μία πρώτη απάντηση στην ανακοίνωση Μητσοτάκη δόθηκε από φιλικά προσκείμενη Κορινθιακή ιστοσελίδα με άρθρο-Δελτίο Τύπου όπου η γραφή και ο τόνος παραείναι γνωστοί.

Εκεί καταλογίζονται στον Κυρ. Μητσοτάκη τα "μύρια-όσα" για την επιλογή του εκτός του «προπατορικού αμαρτήματος» και προβλέπει ότι η επιλογή Νίκα θα είναι «ναυάγιο».

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι τίποτα άλλο από έναν αρχικό «πετρο-πόλεμο» με απουσίες και καταγγελτικά άρθρα. Πάντως εξακολουθεί να είναι ειρωνικό στα όρια της κωμωδίας το όλο σκηνικό.

Η πλευρά Τατούλη κατηγορεί την ηγεσία της Ν.Δ. που έδωσε «χρίσμα» στο Νίκα, δηλώνοντας ότι οι ίδιοι είναι ενάντιοι σε αυτές τις πρακτικές γιατί είναι ανεξάρτητοι, αλλά την ίδια στιγμή θα ήθελαν οι ίδιοι τη «στήριξη» (αλλά όχι το χρίσμα, όπως το 2010 και το 2014).

Εκεί είναι που «μπάζει το αφήγημα Τατούλη». Όταν έχεις χρησιμοποιήσει τις ίδιες τακτικές με μόνη διαφορά ότι έχεις «βαφτίσει» το κρέας ως ψάρι (δηλ. άλλο η στήριξη και άλλο το χρίσμα) πως μπορείς να φωνάζεις ότι συντελείται «πολιτική χειραγώγηση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης;»

Και σε τελική ανάλυση γιατί σε πειράζει η στήριξη στο Νίκα και δεν σε πειράζει η στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στο Δέδε (τον οποίο είχε στοχοποιήσει η παράταξη Τατούλη το 2014) όταν λες ότι

«η Ν.Δ. δεν μπόρεσε να συμβαδίσει με τις αλλαγές στον χώρο της αυτοδιοίκησης, γι αυτό και πάντα επαναστατούσε στις καινοτομίες του θεσμού, όταν αυτές τις προχωρούσαν πιο προοδευτικές κυβερνήσεις».

Δηλ. με εκείνο το «χρίσμα» δεν υπάρχει πρόβλημα;

Τα επιχειρήματα της πλευράς Τατούλη είναι από αδύναμα έως αναιμικά. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε ραγδαίες εξελίξεις που θα μεγαλώσουν το χάσμα ανάμεσα σε Τατούλη και Ν.Δ. (τουλάχιστον για κάποιο καιρό) και οι όποιες διαπραγματεύσεις θα πάρουν νέα τροπή.  

Ένα τελευταίο σημείο με ενδιαφέρον είναι ότι, τουλάχιστον στην Κορινθία, η συντριπτική πλειοψηφία ΜΜΕ και ενημερωτικών ιστοσελίδων με κάποια απήχηση είναι

  • είτε ενάντιοι στην υποψηφιότητα Νίκα ή
  • υπέρμαχοι της διοίκησης Τατούλη ή
  • φανατικοί υποστηρικτές της επιλογής Δέδε.

Υπό αυτή τη γωνία, η προώθηση της υποψηφιότητας Νίκα θα χρειαστεί «γερανό» για να μετακινήσει τα «εμπόδια».

Κ.Ρ.

ΚΟΡΥΦΗ