ΚΟΙΝΩΝΙΑ -

Η νέα ΗΘΙΚΗ της Κορίνθου και ο «κομήτης» που περιστρέφεται γύρω της

Η νέα ΗΘΙΚΗ ξεκίνησε με «τελεσίγραφο για πόλεμο» σε θεσμικό παράγοντα που θεωρούν ότι κρύβεται πίσω από τις αναρτήσεις μας ενώ ένας άλλος μας δήλωσε ότι θα ήθελε να μας «ρίξει μια σφαλιάρα»(!!). Ωραία πράγματα.

Οι αναρτήσεις του isthmos.gr από τη στιγμή που επανενεργοποιήθηκε φαίνεται ότι έχουν ενοχλήσει πολλούς. Το πρόβλημα λοιπών αυτών των «πολλών» δεν είναι μόνο αυτά που γράφονται αλλά και η μεγάλη τους απήχηση και επιρροή.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες αναλύσεις μας, παρότι σε πολλές περιπτώσεις είναι μακρόσυρτα κείμενα με εκτεταμένη επιχειρηματολογία, διαβάζονται κατά μέσο όρο από περισσότερους από 2000-3000 ανθρώπους κάθε φορά.

Μπορεί και να συμβαίνει λόγω και της προεκλογικής περιόδου και της γενικότερης «αναμπουμπούλας» στην Κόρινθο, αλλά πάντως συμβαίνει.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι οι αναλύσεις μας έγιναν θέμα έκτακτης σύσκεψης 3 θεσμικών παραγόντων της Κορίνθου, του "καθοδηγητή" τους και ενός «κομήτη από την Αθήνα» με θέμα «τι θα γίνει με τις αναρτήσεις του isthmos» και πως θα σταματήσουν αφού η απήχηση τους ξεπερνά πλέον τους συμβατικούς τρόπους αντιμετώπισης με συνηθέστερη την «ασ’ τους να γράφουν».

Θεωρούν λοιπόν ότι τους έχουμε «στοχοποιήσει» και δεν βλέπουν ότι ΔΕΝ είναι οι μοναδικοί στους οποίους ασκούμε κριτική.

Οι παράγοντες λοιπόν, βλέπουν «φαντάσματα» και υποκινητές πίσω από τις αναρτήσεις ενώ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά αλλά δεν δείχνουν να το καταλαβαίνουν γιατί σκέφτονται περισσότερο πονηρά και λιγότερο έξυπνα.

 

2. Φαίνεται παράλληλα, ότι η ψυχραιμία αρχίζει και χάνεται.

Ένας εξ’ αυτών (ο "καθοδηγητής") έστειλε «τελεσίγραφο για πόλεμο» σε θεσμικό παράγοντα που θεωρούν ότι κρύβεται πίσω από τις αναρτήσεις ενώ ένας άλλος (με παράδοση σε τσακωμούς) μας δήλωσε ότι θα ήθελε να μας «ρίξει μια σφαλιάρα» (!!) το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Κορίνθου.

Εκεί φτάσαμε λοιπόν. Στην «τρομοκρατία» ως προ-τελευταίο μέσο πίεσης.

Αν νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα κερδίσουν κάποιο μεγαλύτερο σεβασμό ή ότι έτσι θα επιβληθούν στην «κουκίδα» της Κορίνθου, πιστεύουμε ότι έχουν κάνει λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης.

Αναρωτιόμαστε όμως πως άνθρωποι με χρήματα, με δύναμη και κύρος μέσω των τίτλων τους ή της επαγγελματικής τους αναγνώρισης (έστω και στη μικρή κοινωνία της Κορίνθου) αισθάνονται τόση ανασφάλεια για να καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές.

 

Που έγκειται λοιπόν αυτή ανασφάλεια; Υποθέτουμε σε 2-3 λόγους.

Πρώτον τα συμφέροντα στην Κόρινθο είναι πολυ-διασπασμένα και οι «συμμαχίες» αλλάζουν πλέον με γρήγορο ρυθμό κι’ αυτό δημιουργεί καχυποψία και νευρικότητα.

Δεύτερον, οι γκάφες, οι «αστοχίες» και οι μεγαλεπήβολοι στόχοι που διαψεύδονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν επίσης νευρικότητα και κάποιος πρέπει να φταίει (και μάλλον φταίμε εμείς γιατί τα σημειώνουμε και όχι οι «γκαφατζήδες» που τα κάνουν) .

Και τρίτον, είναι αυτή η αίσθηση που δίνουν ότι όλα θα τελειώσουν σύντομα και «πρέπει να προλάβουμε πριν μας την φέρουν»

Οι θεωρίες και οι δηλώσεις τους, βέβαια,  «πασπαλίζονται» με μία νέα ΗΘΙΚΗ για το καινούριο και το πρωτοποριακό αλλά και μεγαλόπνοους (αλλά ανέφικτους) σχεδιασμούς για την περιοχή ώστε να δίνεται μια αίσθηση προσμονής που θα κάνει όλα τα παραπάνω πιο «εύπεπτα» στο κοινό.

Εμείς πάντως βλέπουμε ένα «Μανωλιό» που θέλει να «φορέσει τα ρούχα του αλλιώς».

Σε αυτά έρχεται και «κουμπώνει» και ο «κομήτης» πάνω στον οποίο γίνονται μία σειρά από «σπόντες»  ώστε να διευκολυνθούν καταστάσεις σε διάφορα επίπεδα (να κόβονται τιμολόγια, να δικαιολογούνται έξοδα για οπτικο-ακουστικές υπερπαραγωγές, να ελέγχονται ενημερωτικές ιστοσελίδες, κλπ), που ακόμη δεν είναι της παρούσης στιγμής να αναλυθούν, αλλά έχουν ήδη καταγραφεί από αρκετό κόσμο στην Κόρινθο

Ουφ!

 

Που θα καταλήξει όλο αυτό;

Έχουμε την αμυδρά υποψία ότι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να συνασπίσουν πολύ κόσμο εναντίον τους, σε όποιο χώρο και αν κινούνται.

Τα συμφέροντα στην Κόρινθο όπως προείπαμε είναι διαιρεμένα πλέον σε κομμάτια και δεν κινούνται στις ίδιες κατευθύνσεις. Πόσο μάλλον όταν τα λάθη του ενός αποτελούν αυτομάτως «κέρδος» για κάποιον άλλο.

Σε τελική ανάλυση πάντως, εμείς ως isthmos.gr, ούτε έχουμε προσωπικές διενέξεις με κανέναν εκ των παραγόντων αυτών, ούτε τους έχουμε «στοχοποιήσει» και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν είναι οι μοναδικοί με τους οποίους ασχολούμαστε.

Αυτά προς το παρόν κι’ ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε (σύντομα) και να σας ξανα-κουράσουμε.

Υ.Γ. Η κατάληξη κάθε κομήτη είναι πάντα η ίδια. «Τελικά, όλη η κεφαλή καταναλώνεται και ο κομήτης σβήνει» - από Wikipedia

Υ.Γ. 2. Οι πολιτικοί παράγοντες ας μαζέψουν πρώτα όλο αυτό το "θίασο" (που βέβαια κάποια στιγμή θα αποκαλυφθούν αφού έχουν ροπή στη γκάφα) και μετά ας μας κάνουν κήρυγμα για το "νέο και το καινοτόμο"

ΚΟΡΥΦΗ