ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κεντρική Πολιτική -

Η εμπειρία του Νίκου Ταγαρά που έχει ανάγκη η Κορινθία

Ο Νίκος Ταγαράς αυτή την περίοδο βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της πολιτικής του διαδρομής και διεκδικεί την πρώτη θέση.

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες όλοι οι υποψήφιοι βρίσκονται σε θέση μάχης και προσεγγίζουν το εκλογικό κοινό με παραδοσιακούς, αλλά και σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας.

Στο χώρο της Ν.Δ. οι προσδοκίες -όχι απλώς για νίκη αλλά και για αυτοδυναμία- είναι ιδιαίτερα υψηλές, καθώς περιμένουν το κόμμα να εκλέξει τρεις βουλευτές στην Κορινθία. Ένας εξ’ αυτών θα είναι αναμφίβολα ο Νίκος Ταγαράς, πρ. Νομάρχης και πρ. αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο οποίος αυτή την περίοδο βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της πολιτικής του  διαδρομής και διεκδικεί την πρώτη θέση.

Παραδοσιακά παρατηρούμε την επίδραση των κοινωνικών δικτύων, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής -ως εκ τούτου και στην πολιτική. Άλλωστε, τα social media είναι ένας χώρο, όπου οι υποψήφιοι δραστηριοποιούνται έντονα τα τελευταία χρόνια. Αυτή ακριβώς η δραστηριοποίηση μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την στάση που τηρεί το εκλογικό σώμα απέναντι σε κάθε υποψήφιο και να οδηγήσει σε ορισμένα συμπεράσματα.

Στην περίπτωση του κ. Ταγαρά, αν κάνει κάτι εντύπωση, είναι ότι ακόμα και μέσα από το «ψυχρό» διαδίκτυο αποκαλύπτεται η αμφίδρομη, όσο και ειλικρινής επαφή του πρ. αν. Υπουργού Περιβάλλοντος με την τοπική κοινωνία –και όχι μόνο. Φαίνεται καθαρά ότι η προϋπηρεσία του σε διάφορες θέσεις ευθύνης έχει εκτιμηθεί από αρκετό κόσμο, ο οποίος έχει σπεύσει να υποστηρίξει την προσπάθειά του.

Για να το επιβεβαιώσουμε διαβάσαμε τα σχόλια που έχουν γίνει στις αναρτήσεις του και σταχυολογήσαμε ενδεικτικά μερικά.

Μία κυρία γράφει: «Ο πλέον συνεργάσιμος Υπουργός. Σας χρειαζόμαστε Υπουργέ, εμείς οι πυρόπληκτοι, γιατί ένα χρόνο μας κοροϊδεύουν».

Ένας άλλος κύριος αναφέρει: «Ο μόνος που ασχολήθηκε με το θέμα μετά τον Τρίτση το 1983. Μπράβο Υπουργέ, άξιος» (σ.σ. για την πολεοδομική και χωροταξική μεταρρύθμιση που έγινε επί θητείας του στο ΥΠΕΚΑ).

Και ένας τρίτος, ο οποίος απ’ ό,τι συμπεραίνει κανείς δεν ψηφίζει στην Κορινθία, αλλά έχει συνεργαστεί με τον κ. Ταγαρά σημειώνει: «Επιστολή προς Κορίνθιους: Είστε τυχεροί που έχετε Συμπατριώτη τον Νίκο Ταγαρά. Θα είστε βέβαια ευτυχέστεροι εάν τον στείλετε στην Βουλή να σας εκπροσωπήσει. Εγώ τον γνώρισα όταν ήταν αν. Υπουργός ΥΠΕΚΑ για επαγγελματικό θέμα. Εάν τον εκλέξετε ο Μητσοτάκης πρέπει να τον ξανακάνει Υπουργό διότι είναι Χρήσιμος Αποτελεσματικός. Ταχύτατος. Γνώστης. Θετικός. Συνεργάσιμος. Πατριώτης και το κυριότερο Ογκόλιθος ήθους».

Τέτοια μπορεί να δει κανείς πάρα πολλά, πέρα από τα κλασικά σχόλια με ευχές για καλή επιτυχία, ή για δημοσιοποίηση της στήριξης προς το πρόσωπό του. Σημειωτέον δε ότι ανάλογα σχόλια δεν γίνονται σε κανέναν άλλον υποψήφιο.

Είναι λοιπόν σαφές, ότι όχι μόνο η δημοφιλία του παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αλλά και ότι αυτή πηγάζει από μια ειλικρινή αναγνώριση της πολιτικής του αξίας και των πολιτικών του αποτελεσμάτων στην άσκηση της εξουσίας.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Μιλήσαμε πιο πάνω για την πιο ώριμη φάση στην πολιτική πορεία του κ. Ταγαρά. Αυτή μπορεί να αιτιολογηθεί, βέβαια, και από την εμπειρία που έχει συσσωρεύσει από τα χρόνια άσκησης διοίκησης σε διάφορες θέσεις ευθύνης είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει κανένας άλλος εκ των υποψηφίων της Ν.Δ. στην Κορινθία.

Η εμπειρία αυτή είναι πολύτιμη και θα αποδειχτεί μετα βεβαιότητος απαραίτητη, όταν η Ν.Δ. σχηματίσει Κυβέρνηση, καθώς θα απαιτηθούν γρήγοροι χειρισμοί για να υλοποιηθεί το σχέδιο που έχει περιγράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και φυσικά, σε μια Νέα Δημοκρατία πολλών καταρτισμένων στελεχών με μηδενική όμως πολιτική εμπειρία, σπανίζουν οι πολιτικοί σαν τον Νίκο Ταγαρά που συνδυάζουν πολιτική συγκρότηση και ικανότητα στην λήψη γρήγορων αποφάσεων.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΕΤΩΝ

Ο πρώην υπουργός, έδειξε την περίοδο που διοίκησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι μπορεί να συγκρουστεί με τα κακώς κείμενα και δεν δίσταζε να αναλάβει την ευθύνη όπως

  • στην προστασία της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας,
  • τους οικισμούς αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις,
  • την καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων και τη γραφειοκρατία,
  • την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στα νέα χωροταξικά και πολεοδομικά σχέδια

* Δείτε στο τέλος τα σχετικά βίντεο από ομιλίες στη Βουλή

Η ΑΝΑΓΚΗ

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η παρουσία του Νίκου Ταγαρά αποτελεί μια εγγύηση για την Κορινθία όσον αφορά μια σταθερή πορεία, βασισμένη στην εμπειρία, στην ευρύτερη εκτίμηση που απολαμβάνει αλλά και στην ικανότητά του να διαχειρίζεται δύσκολες και ευαίσθητες καταστάσεις.

Η παρουσία του στη Βουλή για την επόμενη θητεία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Το επόμενο βήμα είναι να γίνει και εκείνη η σταθερά, που μοιάζει να έχει ανάγκη η Κορινθία, στη δεδομένη στιγμή.

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΡΥΦΗ