ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ -

Γ. Παπαϊωάννου .. «Ένα μεγάλο κόκκινο κρασί δεν αρκεί να είναι εξαιρετικό, πρέπει να είναι άψογο»

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση επισκεπτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου η εκδήλωση γευσιγνωσίας «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2018», στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σπουδαία κόκκινα κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα, όπως το Hermitage 2015 του Louis Chave από το Ροδανό, το Château Latour 2003 από το Μπορντό, το Masseto 2005 της Tennuta dell’ Ornellaia από την Τοσκάνη, το Amarone della Valpolicella της Forno Romano. Επιπλέον, πήραν μία γεύση από την οινική κουλτούρα του Λιβάνου, της τιμώμενης χώρας της φετινής διοργάνωσης. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάστηκαν περισσότερα από 150 σπουδαία κρασιά, από 27 ελληνικά και 51 ξένα οινοποιεία. Εξαιρετικά ελπιδοφόρα υπήρξε η παρουσία και νεότερων Ελλήνων οινοποιών στο «κλαμπ» παραγωγής μεγάλων κόκκινων κρασιών.

Γ. Παπαϊωάννου: «Τα καλύτερα κρασιά δεν είναι εκείνα που πωλούνται ακριβά»

Για τον Γιώργο Παπαϊωάννου, του ομώνυμου κτήματος από τη Νεμέα, ένα μεγάλο κόκκινο κρασί δεν αρκεί να είναι εξαιρετικό, πρέπει να είναι άψογο.

Να έχουν γίνει όλα, από το αμπέλι μέχρι τον φελλό χωρίς λάθη. Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο ετικέτες του Κτήματος που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία είναι το Petit Verdot και το Μικροκλίμα, τα οποία παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.

Δύο θαυμάσιες οινικές επιλογές σε εξαιρετικά προσιτή τιμή, καθώς όπως εξήγησε ο έμπειρος οινοποιός στο agronews.gr τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο δεν είναι αυτά που πωλούνται ακριβά.

«Πιστεύουμε ότι το κόστος για την παραγωγή ενός άψογου κρασιού είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με την αξία φήμης, που προστίθεται και ανεβάζει την τιμή. Ανταγωνιζόμενοι λοιπόν τα κρασιά των μεγάλων château, δουλεύοντας σε αυτό το επίπεδο ποιότητας αλλά σε πιο προσιτές τιμές πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί, γιατί η Ελλάδα και οι ποικιλίες μας μπορούν να δώσουν  τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο και παράλληλα σε τιμές πιο προσιτές», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

ΚΟΡΥΦΗ