ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κεντρική Πολιτική -

Φαβορί και αουτσάιντερ για τις 3 θέσεις της Ν.Δ. στην Κορινθία

Η Νέα Δημοκρατία έχει υψηλές προσδοκίες σε αυτή την εκλογική μάχη και στην Κορινθία διεκδικεί να εκλέξει 3 βουλευτές για την επόμενη Βουλή εφόσον βέβαια σχηματίσει Κυβέρνηση και δεν οδηγηθούμε σε νέες εκλογές με απλή αναλογική.

Φτάσαμε στο παρά 1 και πάλι, μετά από σχεδόν 4 χρόνια. Οι κάλπες των εθνικών εκλογών θα ανοίξουν σε λίγο περισσότερες από 24 ώρες και οι υποψήφιοι βουλευτές δίνουν απόψε το βράδυ τις τελευταίες τους ομιλίες.

Η Νέα Δημοκρατία έχει υψηλές προσδοκίες σε αυτή την εκλογική μάχη και στην Κορινθία διεκδικεί να εκλέξει 3 βουλευτές για την επόμενη Βουλή εφόσον βέβαια σχηματίσει Κυβέρνηση και δεν οδηγηθούμε σε νέες εκλογές με απλή αναλογική.

Το μήνυμα που πέρασαν όλοι οι υποψήφιοι του κόμματος σε αυτή την προεκλογική περίοδο είναι αυτό της βέβαιης νίκης και της αυτοδυναμίας και ο καθένας προσέθεσε τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Ο νυν βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστος Δήμας και ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ και πρ. Νομάρχης Κορινθίας, Νίκος Ταγαράς θεωρούνται τα δύο πιο ισχυρά πρόσωπα του ψηφοδελτίου και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επανεκλεγούν βουλευτές.

Εφόσον η Νέα Δημοκρατία καταφέρει να πάρει μια ευρεία νίκη αναμένεται να κερδίσει τρεις έδρες στην Κορινθία, άρα θα εκλεγεί βουλευτής και ένας εκ των Κώστα Κόλλια, Σοφίας Αναγνωσταρά, Μαριλένας Σούκουλη και Μαρίας Παπακωνσταντίνου.

Φαβορί για την τρίτη έδρα είναι ο Κώστας Κόλλιας αν και κάποια ερωτηματικά παραμένουν. Ο πρώην βουλευτής και πρώην αντινομάρχης, μετά από πολλές εκλογικές μάχες, θα προσπαθήσει να ξαναμπεί στη Βουλή και έχει πιθανότητες να τα καταφέρει.

Η Μαριλένα Σούκουλη, εν ενεργεία περιφερειακή σύμβουλος είναι αυτή που φαίνεται ότι θα προσπαθήσει να εκτοπίσει τον Κώστα Κόλλια. Η προεκλογική της καμπάνια ντύθηκε με αρκετό lifestyle το οποίο ναι μεν είναι πιο κοντά σε ένα πιο νεανικό κοινό αλλά από την άλλη πλευρά ίσως να περιορίζει το πολιτικό μήνυμα, σε ένα κόμμα που έχει μία μεγαλύτερη ροπή στο παραδοσιακό και το συντηρητικό.

Η γιατρός Μαρία Παπακωνσταντίνου με καταγωγή από την Καστανιά και η πολιτικός μηχανικός Σοφία Αναγνωσταρά με καταγωγή από τον Άσσο έκαναν έναν αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα που εστιάστηκε, πάντως, περισσότερο σε προβλήματα της Ελλάδας και λιγότερο της Κορινθίας.

Το μήνυμα αυτό μοιάζει ακόμη άγνωστο πως θα εκληφθεί από το εκλογικό κοινό της Ν.Δ. στην Κορινθία παρόλα αυτά δεν αναμένεται να πάνε άσχημα. Σίγουρα πρόκειται για δυο νέες και ενδιαφέρουσες παρουσίες που ίσως αν είχαν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους να κέρδιζαν παραπάνω πόντους.

ΚΟΡΥΦΗ