ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

“Εδώ λαγός, εκεί λαγός, που είναι ο λαγός”; - Οι εκλογές στην Κόρινθο θυμίζουν “στιφάδο”

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι στην Κόρινθο (φαντάζομαι και αλλού) κάνουν λόγο για τους "λαγούς" των εκλογών, μία φράση που τείνει να καθιερώσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Γκεζερλής.

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι στην Κόρινθο (φαντάζομαι και αλλού) κάνουν λόγο για τους "λαγούς" των εκλογών, μία φράση που τείνει να καθιερώσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Γκεζερλής.

Κάποιον δηλαδή που δηλώνει υποψήφιος Δήμαρχος, ξεκινά την καμπάνια του (συνήθως μπορεί να είναι μια ανακοίνωση, μία συνέντευξη Τύπου, ένα "ξημεροβράδιασμα" στα στέκια της πόλης, ένα "τραπέζωμα", κλπ), συγκεντρώνει κάποιο (συνήθως λίγο) κόσμο και στο τέλος αποχωρεί με σκοπό ο υποψήφιος με τον οποίο είχε έρθει σε συμφωνία εκ των προτέρων να "οργώσει" τον ήδη "σπαρμένο" χώρο.

Σύντομα θα κάνουμε μια αναδρομή σε προηγούμενες εκλογές για να δούμε αντίστοιχες περιπτώσεις, υποψηφιότητες δηλαδή που είχαν ανακοινωθεί αλλά τελικά δεν προχώρησαν είτε λόγω αποχώρησης ή ενσωμάτωσης σε κάποια άλλη (π.χ. η περίπτωση του νυν γραμματέα του Δήμου κ. Π. Λούμπα το 2006)

Στις εκλογές της Κορίνθου έχουμε υποψήφιους (φερόμενους ως φαβορί για την επικράτηση)  το νυν Δήμαρχο Αλ. Πνευματικό και τον υποστηριζόμενο (ανεπίσημα) από τη Ν.Δ., πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Β. Νανόπουλο.

Ταυτόχρονα είχαμε μέχρι εχθές και άλλες 4 ανεξάρτητες υποψηφιότητες (πέραν των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ), οι 2 από το λεγόμενο "συντηρητικό" χώρο.

Εχθές ανακοινώθηκε ότι ένας εξ' αυτών, ο απόστρατος αξιωματικός Βασ. Πανταζής "έδωσε τα χέρια" με τον κ. Νανόπουλο και προσχώρησε στο συνδυασμό του.

Δεν θα μάθουμε ποτέ εάν ήταν "λαγός" ή όχι. Θα πρέπει να σημειώσουμε πάντως ότι όταν είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του είχε σημειώσει ότι θα "εξερευνήσει" τις πιθανότητες για συμμαχίες (προφανώς από τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται, οπότε κατά μία έννοια έχει πολιτικά καλυφθεί)

Στις ημέρες που ζούμε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η καλύτερη διαφήμιση στην τοπική κοινωνία (και όχι μόνο ίσως) είναι να ανακοινώσεις την υποψηφιότητά σου για κάποιο αξίωμα.

Αλήθεια ποιος ήξερε τον κ. Θ. Τζήμερο πριν την κάθοδό του στις εκλογές;

Υπό αυτή τη λογική κρίνουμε ως ιδιαίτερα επωφελή (για αυτόν που αναλαμβάνει την πρωτοβουλία) μία τέτοια κίνηση αλλά για να μην παρεξηγηθούμε δεν ξέρουμε (αλλά ούτε και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα) εάν οκ. Πανταζής ή κάποιος εκ των υπολοίπων μπορεί να ονομαστεί ως "λαγός".

Να σημειωθεί όμως ότι μία τέτοια κίνηση μπορεί να γυρίσει και ανάποδα αν τα προσχήματα εκλείψουν. Και η Κόρινθος είναι μικρή κοινωνία.

ΚΟΡΥΦΗ