ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -

Δραματική η κατάσταση από τις φωτιές στην Κορινθία: Διεκόπη η κυκλοφορία στην Κορίνθου - Τριπόλεως

στην περιοχή του Σολομού έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Κορίνθου-Τριπόλεως από το 108,2χλμ. έως το 124,6χλμ. και η κυκλοφορία των οχημάτων, από και προς την Τρίπολη, διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-'Αργους

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο. Η μία από αυτές εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στον Αυλώνα Τριφυλλίας, ενώ οι άλλες δύο, στο Σολωμό Κορινθίας και την Τροιζήνα, συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα το καταστροφικό τους έργο...


Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Σολομού έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Κορίνθου-Τριπόλεως από το 108,2χλμ. έως το 124,6χλμ. και η κυκλοφορία των οχημάτων, από και προς την Τρίπολη, διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-'Αργους.

Κανένα από τα πύρινα μέτωπα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, το έργο των οποίων συνδράμουν ένα αεροσκάφος καναντέρ, στο Σολομό, ενώ στον Αυλώνα επιχειρούν δύο καναντέρ και τέσσερα πεζετέλ.

Τα πύρινα μέτωπα στη Μάνη και την Αρκαδία έχουν τεθεί υπό έλεγχο και παρακολουθούνται από δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στο Σχίνο Κορινθίας.Σύμφωνα  με τις πρώτες πληροφορίες ενδεχομένως να απειληθούν  εξοχικές κατοικίες. Οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 15 πυροσβέστες, ενώ μεταβαίνουν 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη.

ΚΟΡΥΦΗ