ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια -

Δολοφονική επίθεση καταγγέλει ο Περιφερειάρχης “δείχνοντας” τον Πετράκο που απειλεί με αγωγές

Ο Περιφερειάρχης κατηγόρησε τον επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάση Πετράκο, ότι προετοίμασε και υποκίνησε τη «δολοφονική» (όπως τη χαρακτήρισε) επίθεση εναντίον του - Θ. Πετράκος: "Θα οδηγήσω τον κ. Τατούλη στη δικαιοσύνη, προκειμένου να του αποδοθούν οι ευθύνες του για τις ψεύτικες καταγγελίες και τις χυδαίες συκοφαντίες"

Παρουσιάζοντας βίντεο που εστιάζει στα όσα προηγήθηκαν των επεισοδίων στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ξεκίνησε συνέντευξη Τύπου του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει όσα έγιναν «μαύρη στιγμή για τη δημοκρατία» και να κατηγορεί τον επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάση Πετράκο, ότι προετοίμασε και υποκίνησε τη «δολοφονική» (όπως τη χαρακτήρισε) επίθεση εναντίον του.

Κατά τον περιφερειάρχη, ότι ευθύνες θα αποδοθούν σε όλους, όπως και στους κατοίκους που ενεπλάκησαν στα γεγονότα.  

Μάλιστα, είπε πως ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελέας του Εφετείου Ναυπλίου υπάρχει αναφορά του για ολιγωρία των Εισαγγελικών Αρχών Αρκαδίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί την ώρα τέτοιων γεγονότων και με απρόβλεπτη την εξέλιξη τους, να μην είναι παρούσες.

«Θα διερευνηθεί πιστεύω σε βάθος αυτή η υπόθεση. Και από την άλλη πλευρά, θα υπάρξει μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπεύθυνου, και η Δικαιοσύνη ας αναλάβει την ευθύνη, ως οφείλει, για να βρει τους υπευθύνους και τους ενόχους», συμπλήρωσε.

«Δολοφονική επίθεση»

Ο κ. Τατούλης κατονόμασε τον επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάση Πετράκο, ως υπεύθυνο: «Στόχος της δολοφονικής επίθεσης ήμουν εγώ και έχει εμπλοκή ο κ. Πετράκος σε αυτή την ενέργεια».

«Πιάνοντας» από την αρχή τα γεγονότα, είπε πως όταν μπήκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να αρχίσει η συνεδρίαση, είδε τους πολίτες, μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Γόντικα, ζητώντας την είσοδο τους στο συμβούλιο. Απάντησε ότι όλοι μαζί θα μπουν, όπως και έγινε.

Μάλιστα, αργότερα ο κ. Τατούλης, σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι, αφού ο κ. Γόντικας ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος των πολιτών, αναλαμβάνει και την ευθύνη που του αναλογεί για τη γενικότερη συμπεριφορά τους.

«Το τελευταίο γεγονός ήταν προκατασκευασμένο, ήταν προσχεδιασμένο και ασφαλώς από εδώ και πέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα. Και δε θα ξανασυμβούν.

Η υπόθεση της διαφύλαξης της δημοκρατικής λειτουργίας ενός συλλογικού οργάνου αφορά όλους», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης. Είπε, δε, ότι η διακοπείσα συνεδρίαση θα συνεχισθεί από το σημείο που σταμάτησε, με όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Κατηγόρησε δε ευθέως τον κ. Πετράκο πως έχει άμεση εμπλοκή με τα γεγονότα, προσθέτοντας ότι έχει στοιχεία για αυτό που λέει και πως η κόντρα του με τον κ. Πετράκο ήταν βαθύτατα πολιτική και έτσι ήθελε να την κρατήσει.

«Έκανε ένα μεγαλύτερο ατόπημα, ότι ενώ υπήρχε, λόγω των γεγονότων, ένας αναβρασμός, ο κ. Πετράκος προσπάθησε επιπλέον να με στοχοποιήσει. Αυτό δε γίνεται ποτέ. Υπάρχει ένας κωδικός δεοντολογίας, τον οποίο όλοι τον τηρούμε.

Σε περίοδο αναβρασμού και στιγμών σύγκρουσης, κανένας δεν έχει δικαίωμα να στοχοποιήσει κανέναν», είπε σε άλλο σημείο ο περιφερειάρχης, ενώ ανέφερε ότι μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο κ. Πετράκος σχολίασε δημόσια αποχωρώντας  και γελώντας:

«Φεύγω για να προλάβω να ξεφουσκώσω τα λάστιχα των τρακτέρ».

Τέλος, παρατήρησε ότι τα επεισόδια έπληξαν το κύρος και την πορεία ανάπτυξης της Περιφέρειας, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε:

«Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι νομίζουν ότι έχω αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή και με ρωτάνε ποιον στηρίζω. Δε με ενδιαφέρει η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο διακύβευμα είναι ο αστικός κόσμος να μη φοβηθεί και να μην κιοτέψει.

Να μην αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την Ελλάδα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά. Εκείνο που δηλώνω είναι ότι η Πελοπόννησος δε θα κιοτέψει».

H απάντηση Πετράκου - ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τα όσα είπε χθες ο Περιφερειάρχης το Mέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  και υποψηφίος βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Τα ανυπόστατα και χυδαία ψεύδη και συκοφαντίες εις βάρος μου που είπε ο κ. Τατούλης στις χθεσινές (Μ. Τρίτη 10 Απριλίου) συνεντεύξεις, αποτελούν παραλήρημα ανευθυνότητας και δείχνουν και αποκαλύπτουν αδίστακτα παιχνίδια σε βάρος των θεσμών και της δημοκρατίας.

Πρέπει να ντρέπεται ο κ. Τατούλης, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι ψεύδεται συνειδητά, όπως επίσης ξέρει πολύ καλά ότι με αυτές τις εμπρηστικές δηλώσεις ουσιαστικά παίζει παιχνίδια που βολεύουν τις δικές τους σκοπιμότητες.

Επειδή όσα είπε αποτελούν βαρύτατες συκοφαντίες σε βάρος μου, σε βάρος της παράταξής μας, σε βάρος του κόμματός μου, αλλά κυρίως σε βάρος της δημοκρατίας και της πολιτικής ομαλότητας, θα κληθεί η δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει τις αδίστακτες συκοφαντίες του κ. Τατούλη, που με την επικίνδυνη τακτική του θυσιάζει τα πάντα στο βωμό των σκοπιμοτήτων.

Βέβαια η συκοφαντία ότι οργάνωσα δολοφονική επίθεση εναντίον του, είναι τόσο βαριά, που δεν τη δικαιολογεί ούτε ο αβάσταχτος πολιτικός ναρκισσισμός του κ. Τατούλη.

Θα οδηγήσω τον κ. Τατούλη στη δικαιοσύνη, προκειμένου να του αποδοθούν οι ευθύνες του για τις ψεύτικες καταγγελίες και τις χυδαίες συκοφαντίες, που εκτόξευσε εναντίον μου, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να μάθει ότι δεν μπορεί να συκοφαντεί και να σπιλώνει ανθρώπους και πολιτικούς χώρους.


Είναι φανερό ότι η χυδαία συκοφαντική επίθεση και η προσπάθεια σπίλωσης προς το ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά από τον κ. Τατούλη συνδέεται με ευρύτερες πολιτικές σκοπιμότητες, εν όψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να αποκαλύπτει σκάνδαλα και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Θανάσης Πετράκος, ως επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», έχουμε αντιπαλέψει και αντιπαλεύουμε συγκεκριμένα συμφέροντα που θέλει να προωθήσει και προωθεί ο κ. Τατούλης και τα οποία βρίσκονται σε αντίθεση με την καθολική θέληση των πολιτών των περιοχών»

* με πληροφορίες από το tharrosnews.gr

ΚΟΡΥΦΗ