ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κεντρική Πολιτική - OIKONOMIA - Ανάπτυξη - Επιχειρηματικότητα -

Χ. Δήμας ... υπογραφή για την υλοποίηση του 3ου Ελληνογερμανικού Προγράμματος Έρευνας & Καινοτομίας

Οι συνεργασίες που αναπτύσσονται ανάμεσα στην επιστημονική, την ερευνητική κοινότητα αλλά και τις επιχειρήσεις των δύο χωρών έχει ήδη αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα

Υπογράψαμε σήμερα με τον Γερμανό ομόλογο μου, Thomas Rachel, την δήλωση προθέσεως για την υλοποίηση του 3ου Ελληνογερμανικού Προγράμματος Έρευνας & Καινοτομίας.

«Η διμερής συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας στην #έρευνα και την #καινοτομία αποτελεί παράδειγμα εξαιρετικής συνεργασίας.

Οι συνεργασίες που αναπτύσσονται ανάμεσα στην επιστημονική, την ερευνητική κοινότητα αλλά και τις επιχειρήσεις των δύο χωρών έχει ήδη αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα.

Με την σημερινή Δήλωση, οι δύο πλευρές εκφράζουν την πρόθεσή τους για την από κοινού χρηματοδότηση και υλοποίηση του επόμενου (3ου) κύκλου Προγράμματος Διμερούς Ελληνο-Γερμανικής Συνεργασίας, στο πρότυπο της τρέχουσας επιτυχημένης δράσης, με το μοντέλο 2+2, και έργα που υλοποιούνται από εταιρικά σχήματα που αποτελούνται από έναν ερευνητικό φορέα και μια επιχείρηση από κάθε χώρα.

Διευρύνουμε το φάσμα της συνεργασίας μας σε τομείς αιχμής, στην Έρευνα, την Καινοτομία και στην ενίσχυση της Καινοτόμου #Επιχειρηματικότητας ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις της εποχής μας.»

ΚΟΡΥΦΗ