ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Προβληματίζουν τα νερά της θάλασσας σε Ξυλόκαστρο και Λουτράκι

Προβληματίζουν τα νερά της θάλασσας σε Ξυλόκαστρο και Λουτράκι

Ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης επεσήμανε ότι το φαινόμενο που τον προβληματίζει είναι οι αναφορές ότι έχουν τραβηχτεί τα νερά της θάλασσας στο Ξυλόκαστρο και το Λουτράκι

Ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης επεσήμανε ότι το φαινόμενο που τον προβληματίζει είναι οι αναφορές ότι έχουν τραβηχτεί τα νερά της θάλασσας στο Ξυλόκαστρο και το Λουτράκι: «με προβληματίζει πολύ ότι έχουν τραβηχτεί τα νερά γιατί έχει παρατηρηθεί ως πρόδρομο φαινόμενο καθώς δείχνει ότι υπάρχει παραμόρφωση του πυθμένα που όπως καταλαβαίνετε οδηγεί σε διάρρηξη».

Παράλληλα, τον προβληματισμό του ενισχύουν και δύο ακόμα δεδομένα και συγκεκριμένα:

– Η πολύ παράξενη σεισμική ακολουθία καθώς δεν έχει σημειωθεί μεγάλος μετασεισμός. Ο μεγαλύτερος ήταν ένας των 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το πρωί της Δευτέρας. «Έχουμε μια ακολουθία πολύ παράξενη και αυτό έχει παρατηρηθεί λίγες φορές στην Ελλάδα γιατί δεν είναι συνηθισμένο».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης μιλώντας στο KorinthosTV τόνισε ότι ο δήμος είναι σε εγρήγορση και μέχρι τώρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανένας πότε θα κάνει σεισμό και τι μέγεθος θα έχει. 

https://korinthostv.gr/

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ