ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Ο δήμος Κορινθίων και η δευτεραθλήτρια Ευρώπης του 1998 θα τιμήσουν τον προπονητή ποδοσφαίρου Γιάννη Κόλλια

Ο δήμος Κορινθίων και η δευτεραθλήτρια Ευρώπης του 1998 θα τιμήσουν τον προπονητή ποδοσφαίρου Γιάννη Κόλλια

Ο Γιάννης Κόλλιας, έπαιξε ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό Κορίνθου, στην ΑΕΚ και στον Παγκορινθιακό

Τον Κορίνθιο προπονητή ποδοσφαίρου Γιάννη Κόλλια, θα τιμήσει ο δήμος Κορινθίων και η ομάδα που ο ίδιος οδήγησε, ως προπονητής της, στον τελικό του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος των Ελπίδων, το 1998.

Για το λόγο αυτό, θα γίνει φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας, με την συμμετοχή της τότε Εθνικής Ομάδας των Ελπίδων (2η θέση τότε στα τελικά του θεσμού) και του τοπικό ΠΑΣ Κόρινθος.

Μάλιστα, κάποιοι παίκτες αργότερα, στελέχωσαν την Εθνική ανδρών, που αναδείχθηκε στην Πορτογαλία, πρωταθλήτρια Ευρώπης, το 2004.

Ο Γιάννης Κόλλιας, έπαιξε ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό Κορίνθου, στην ΑΕΚ και στον Παγκορινθιακό.

Διατέλεσε, για πολλά χρόνια, υπεύθυνος των εθνικών ομάδων υποδομών, ενώ θήτευσε ως προπονητής, σε πολλές ομάδες (ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός).

Απόφοιτος της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής, αριστούχος της σχολής προπονητών της ΕΠΟ και της σχολής προπονητών της Αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο Γιάννης Κόλλιας, ασχολήθηκε με την κωπηλασία και με τα εναέρια σπορ.

Έχει διδάξει σε ουκ ολίγα σεμινάρια προπονητικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει τιμηθεί αρκετές φορές, για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Το φιλικό των παλαίμαχων της Εθνικής (της τότε Ελπίδων), με τον τοπικό ΠΑΣ Κόρινθος, θα γίνει τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, στις 4 το απόγευμα, στο δημοτικό στάδιο της Κορίνθου.

Μεταξύ άλλων, στο φιλικό για τον Γιάννη Κόλλια, θα αγωνιστούν και οι Γιώργος Καραγκούνης, Νίκος Λυμπερόπουλος, Άγγελος Μπασινάς, Τραιανός Δέλλας και Θοδωρής Παπαχατουρίδης.

https://www.ertnews.gr

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ