ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Η απόδειξη σε δραχμές σε μαγαζί στην Κόρινθο και οι αναπόφευκτες συγκρίσεις – Δείτε τι αγοράζαμε το 1978 με 3,50 ευρώ

Η απόδειξη σε δραχμές σε μαγαζί στην Κόρινθο και οι αναπόφευκτες συγκρίσεις – Δείτε τι αγοράζαμε το 1978 με 3,50 ευρώ

Ταξίδι στην εποχή της δραχμής έκανε το Open με τη βοήθεια μιας απόδειξης από 1978, από κατάστημα στην Κόρινθο

Μια παρέα βγαίνει να διασκεδάσει και πληρώνει. Κάποιος κρατάει την απόδειξη που βρίσκεται σε ένα συρτάρι 44 χρόνια μετά. Οι συγκρίσεις για το πόσο έχουν αλλάξει οι τιμές από τα χρόνια που πληρώναμε με δραχμές είναι αναπόφευκτες…

Οι καιροί έχουν αλλάξει και όσοι έζησαν τις δύο εποχές έχουν πολλά να πουν για την ακρίβεια. Πριν από 44 χρόνια, 3,50 ευρώ ήταν αρκετά για να διασκεδάσει μια ολόκληρη παρέα.

Όπως συνέβη στην Κόρινθο και με τους φίλους να κάθονται, να πίνουν μέχρι σαμπάνια και να πληρώνουν 1.150 δραχμές. Η επίμαχη απόδειξη που κάποιος κράτησε τυχαία από εκείνη τη νύχτα προκαλεί σε κάποιους νοσταλγία. Οι τιμές έχουν εκτοξευτεί και η σύγκριση είναι αποκαλυπτική.

Ταξίδι στην εποχή της δραχμής έκανε το Open με τη βοήθεια μιας απόδειξης από 1978, από κατάστημα στην Κόρινθο. Οι παρουσιαστές σύγκριναν τις τότε τιμές με αυτές του σήμερα, σχολιάζοντας «5 coca-cola: 350 δραχμές, 1 gin fizz (κοκτέιλ): 130 δραχμές, 1 χυμός: 70 δραχμές και 1 σαμπάνια: 600 δραχμές». Όλα αυτά 1.150 δραχμές, δηλαδή περίπου 3,3 ευρώ. Οι 5 coca-cola έκαναν όσο ένα ευρώ»

Να σημειωθεί ότι η απόδειξη ήταν από το κέντρο διασκέδασης «Le Canal», που βρισκόταν στην Κόρινθο.

Δείτε το βίντεο εδώ

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ