ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΓΑΣ


** Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, συνεργάτης της εφημερίδας Πολίτης της Κορινθίας, αρχισυντάκτης στον τηλεοπτικό σταθμό AXION


Τώρα που ξεμπλέξαμε με τις εκλογές και έχουμε (Θεού θέλοντος και Τσίπρα επιτρέποντος) πλέον ένα καθαρό πεδίο, χωρίς εκλογικές αναμετρήσεις στο προσεχές διάστημα, είναι καιρός να επιστρέψουμε στα τοπικά ζητήματα.

Ανάμεσα στα πολλά αρνητικά σημεία της πολυετούς κρίσης είναι πως μετέφερε το ενδιαφέρον των πολιτών από τα μικρά και τοπικά στα μεγάλα και εθνικά. Για να το πούμε απλά ο καθημερινός αγώνας του κάθε ανθρώπου να διατηρήσει ανοιχτή την επιχείρησή του, ή να διασφαλίσει ότι δεν θα απολυθεί ή –ακόμα χειρότερα- να βρει δουλειά τον έκανε να ξεχνά τα ζητήματα της καθημερινότητας, που υπό άλλες προϋποθέσεις θα ήταν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός του.

Στην Κόρινθο μια σειρά σημαντικά προβλήματα όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, το παρκάρισμα, τα αδέσποτα, η αδυναμία βελτίωσης της εικόνας του εμπορικού κέντρου ώστε να γίνει πιο ελκυστικό για τους καταναλωτές, η απουσία επικοινωνιακής προβολής της πόλης ώστε να καταστεί τουριστικός προορισμός, η εγκατάλειψη της παραλιακής ζώνης στα Καλάμια, έχουν αναδειχτεί από τον τοπικό τύπο και την εφημερίδα μας πολλές φορές.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για όλα αυτά τα προβλήματα. Την ευθύνη φέρνει φυσικά ο δήμαρχος ως επικεφαλής. Θεωρώ πως είναι απαραίτητο να ταρακουνήσει τους συνεργάτες του και να πιάσει ξανά ένα προς ένα τα μεγάλα προβλήματα στα οποία αναφερθήκαμε.

  • Την διαχείριση των απορριμμάτων (όπου για να είμαστε δίκαιοι ο Χρήστος Μελέτης κάνει έναν τιτάνιο αγώνα υπό δύσκολες συνθήκες).
  • Τις κακοτεχνίες των δρόμων (η Κόρινθος έχει μακράν ένα από τα χειρότερα οδικά αστικά δίκτυα πρωτεύουσας νομού).
  • Τα αδέσποτα που αλωνίζουν ελεύθερα και κανείς δεν φροντίζει να μαζέψει.
  • Την τουριστική προβολή του δήμου. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει από σήμερα. Τώρα, τον Οκτώβριο πρέπει να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το επόμενο καλοκαίρι.
  • Και πάνω από όλα το κυκλοφοριακό και το παρκάρισμα.

Είναι αδιανόητο το πάρκινγκ του Φλοίσβου να παραμένει κλειστό, ενώ έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να λειτουργήσει.

Η λειτουργία της πόλης και των υποδομών της μοιάζει να έχει μπει στον αυτόματο πιλότο και η δημοτική αρχή –στο σύνολό της- παρά το γεγονός πως έχει ανανεωθεί σημαντικά, παρου- σιάζει ήδη σημάδια κόπωσης.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση νιρβάνας η τρίτη θητεία της δημοτικής αρχής θα βαλτώσει για τα καλά –και να σκεφτεί κανείς πως είμαστε μόλις στην αρχή της.