Λοιπόν, έχω τρεις λύσεις για την συνολική κατάσταση, έτσι όπως εξελίσσεται:

Η πρώτη είναι επιθετική: Πείθετε Δημάρχους/Περιφερειάρχες να κάνουν τοπικά δημοψηφίσματα (είναι οι μόνοι, πέρα από τον ΠτΔ που έχουν αυτή τη δυνατότητα) (κανονικά δημοψηφίσματα, όχι μούφα σαν του Ιουλίου, που το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ) με στόχους:
α) Να ανακηρύξουν την αυτονομία της περιοχής έναντι της κρατικής διοίκησης (προσέξτε, είπα έναντι της κρατικής διοίκησης, όχι του Ελληνικού κράτους)
β) Να αποκηρύξουν και τους νόμους που ψηφίζονται και να δηλώσουν ότι η διοικητική τους ενότητα θα δώσει εντολή στους υπαλλήλους της αρμοδιότητάς της να μην εφαρμόσουν τους νόμους που απορρίφθηκαν από την ψήφο του λαού

Η δεύτερη είναι αμυντική: Βρίσκετε έναν ισοβίτη και με κάποιο αντάλλαγμα, τον πείθετε να δεχτεί να του μετακυλίσετε όλους τους φόρους σας. Ο Άρειος Πάγος το δέχεται (βλ. 430/2005). Έτσι αυτόματα θα έχετε απαλλαγεί από τη φορολογία και κανείς δεν θα μπορεί να σας ενοχλήσει για κανένα λόγο, αφού η 430/2005 δυνάμει της παρ 20 του αρ 10 του Ν. 2251/1994 αναπτύσσει ισχύ έναντι πάντων.

Η τρίτη είναι αυτή που ήδη εφαρμόζουν οι περισσότεροι από εμάς: Δεν κάνουν τίποτα. Βλέπουν Πετρετζίκη στην TV, αρνούνται να κάνουν την παραπάνω 1η λύση και καταλήγουν στη δεύτερη λύση, μόνο που οι ισοβίτες είμαστε εμείς.

Διαλιέχτεεεε!!!