• Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον Λάκη Γιαννιδάκη , ο Χρίστος Δήμας ( γιος του Έλληνα Επιτρόπου στην Ε.Ε. για το Περιβάλλον και π. Υπουργού κ. Σταύρου Δήμα) δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν θα είναι τελικά υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στο νομό.
  • Ο Μπάμπης Κασίμης είπε τελικά όχι στην τιμητική -όπως και ο ίδιος αναγνώρισε- πρόταση του ΠΑΣΟΚ , ώστε να είναι υποψήφιος βουλευτής του κινήματος στις ερχόμενες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «αρνήθηκα την τιμητική πράγματι πρόταση του ΠΑΣΟΚ,γιατί η προσοχή μου είναι στραμμένη στο παρόν και το μέλλον της πόλης. Αυτό μόνο με ενδιαφέρει, εκεί είναι οι δεσμεύσεις μου, οι πολιτικές,οι ηθικές ,οι κοινωνικές εκεί θα αφιερώσω τις δυνάμεις μου .
  • Γιάννης Ροτζιώκος αντί της Μαρίας Λιακοπούλου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Στο ΠΑΣΟΚ υπήρξε πολύ έντονο παρασκήνιο για τις δυο θέσεις τις οποίες διεκδικούσαν 5 πρόσωπα, η κυρία Μαρία Λιακοπούλου και οι κ.κ. Χρ. Βενετσάνος, Νικ. Κουρτζής, Μιχ. Κούτρας και Γιαν. Ροτζιώκος
  • Η συνύπαρξη Ροντζιώκου – Λιακοπούλου, «κολλούσε» στο γεγονός ότι αμφότεροι έλκουν την καταγωγή τους από τη Νεμέα, με χαμηλή αναγνωρισιμότητα στον υπόλοιπο νομό. Η συνύπαρξη Βενετσάνου – Λιακοπούλου είχε αποκλειστεί, αφού σε αυτή την περίπτωση το ψηφοδέλτιο θα ήταν ακριβώς ίδιο με αυτό του 2007. Τελικά προκρίθηκε η παραμονή του κυρίου Βενετσάνου και η αντικατάσταση της κυρίας Λιακοπούλου από τον κ. Ροτζιώκο..
  • "Χρήματα υπάρχουν, όμως σπαταλώνται, διασπαθίζονται. Υπάρχουν εθνικοί και κοινοτικοί πόροι που πρέπει να ξανασυγκεντρωθούν, που σήμερα είναι διάσπαρτοι, για να χρηματοδοτήσουμε προγράμματα ανάπτυξης ανασυγκρότησης της οικονομίας!" Τάδε έφη Πάνος Μπεγλίτης το 2009, την εποχή του "λεφτά υπάρχουν" ... Και μετά ήρθε ο όλεθρος.
  • Ο υπ. Πολιτισμού και μετέπειτα Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς αποφάσισε να μην εγκρίνει τη ΜΠΕ του αντισταθμιστικού έργου της μαρίνας στο Λουτράκι διότι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «το προτεινόμενο έργο, λόγω του μεγέθους του και επειδή βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον αρχαίο Δίολκο θα προκαλέσει έμμεση βλάβη στο σημαντικό αυτό μνημείο». Και έτσι τελείωσε η μαρίνα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2009