Την περασμένη Παρασκευή βρέθηκα στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του «Ποταμιού» στην Κορινθία με επικεφαλή τον γνωστό ηθοποιό Αντώνη Καφετζόπουλο, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και Αντιδή- μαρχος Αθηναίων.

Ο 64χρονος πλέον ηθοποιός παραδέχθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή και δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με αυτή αλλά εάν εκλεγεί θα δώσει τον αγώνα του. Εάν δεν εκλεγεί, πιθανότατα να μην τον ξαναδούμε στα μέρη μας.

Σε κατ’ ιδίαν κουβέντα που είχα μαζί του μου εξήγησε ότι ο πρόεδρος του κόμματος (Στ. Θεοδωράκης) του ζήτησε να βοηθήσει σε αυτή την περιοχή για την αύξηση των ποσοστών μέσω της αναγνωρισιμότητάς του και αυτό είναι κατανοητό ως ένα σημείο.

Τον ρώτησα και κάτι άλλο. Είναι η τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια που εμπλέκεται στην κεντρική πολιτική σκηνή (έστω και ως μέλος) με 3 διαφορετικά κόμματα. Γιατί θα πρέπει και αυτή τη φορά να τον εμπιστευθεί κάποιος, αν πάρει ως δεδομένο ότι τις δυο προηγούμενες φορές υπέδειξε και συμμετείχε σε προτάσεις τις οποίες στη συνέχεια αναίρεσε;

Μου απάντησε ότι και στην περίπτωση των Οικολόγων αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου, αυτά που έγιναν πράξη απείχαν πολύ των προεκλογικών αλλά και γενικότερα των πολιτικών δεσμεύσεων.

Σίγουρα ο ηθοποιός γνωρίζει που και γιατί ήρθε, το για πόσο θα εξαρτηθεί.

Γνωρίζει επίσης όλο αυτό το χώρο του θεάματος και των ερωταποκρίσεων, οπότε η ειλικρίνεια με την οποία απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ήταν εμφανώς πιο πειστική σε σχέση με το προη- γουμένως διαβασμένο κείμενο της υποψηφιότητάς του από το ipad.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ"