Το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουνίου ολοκληρώθηκε στην Κόρινθο η 4η Πανελλαδική Συνάντηση των αυτόνομων Κοι- νωνικών Ιατρείων-Φαρμακείων Αλληλεγγύης (ΚΙΦΑ).

Τα ΚΙΦΑ από διάφορες περιοχές της χώρας, από την Θεσσαλονίκη και τον Βόλο μέχρι την Κρήτη και την Αθήνα μετέφεραν την εμπειρία τους αναφορικά με το ζήτημα του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ανασφάλιστων από την περίθαλψη και τη φροντίδα υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των μεταναστών χωρίς χαρτιά, θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο λόγω της έλευσης των προσφύγων πολέμου στην Ελλάδα.

Το αίσχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης συνεχίζεται και άν- θρωποι εξακολουθούν να κρατούνται φυλακισμένοι, χωρίς ωστόσο να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα. Τα ΚΙΦΑ συντάσσονται με το πάγιο αίτημα του αντιρατσιστικού κινήματος για κατάργηση των κέντρων κράτησης και θα λάβουν πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για την ενίσχυση αυτού του αγώνα με κεντρικό σύνθημα «Δεν υπάρχει υγεία, χωρίς ελευθερία».

Στο ψήφισμα που εξέδωσαν τα ΚΙΦΑ απαιτούν από την κυβέρνηση να λάβει όλες τις πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που χρειάζονται για την άμεση υλοποίηση της άρσης όλων των αποκλεισμών στην υγεία, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση και γραφειοκρατικά κωλύματα με γενναία χρηματοδότηση και στήριξη του ΕΣΥ με προσωπικό και υποδομές.

Παράλληλα υπόσχονται ότι θα εντείνουν τον αγώνα τους για δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό και κοινωνικά ελεγχόμενο σύστημα υγείας για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, ηλικία, θρησκεία, εθνική καταγωγή, οικονομική κατά- σταση, ασφαλιστική κάλυψη και εργασιακό καθεστώς.

Η Πανελλαδική Συνάντηση κορυφώθηκε με μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης που έγινε στον χώρο του Ξενία της Αρχαίας Κορίνθου. Εκεί έδωσαν το παρών ο Γιάννης Χαρούλης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η Ματούλα Ζαμάνη που συναντήθηκαν με περισσότερους από 3.000 ανθρώπους (τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν) οι οποίοι τραγούδησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…