Στη θέση του προέδρου του ΕΛΓΑ θα τοποθετηθεί ο πρώην βουλευτής Κορινθίας και γεωπόνος στο επάγγελμα Φάνης Κουρεμπές. Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εντός των ημερών και πιθανότατα από την ερχόμενη εβδομάδα ο κορίνθιος πολιτικός θα πιάσει δουλειά.

Για όσους γνωρίζουν τον Φάνη η είδηση κρίνεται θετική όχι μόνο γιατί είναι από τα πιο έντιμα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επειδή τυχαίνει να είναι και γνώστης των αναγκών που υπάρχουν στον αγροτικό τομέα και των πιέσεων που ασκούνται για γρήγορες αποζημιώσεις. 

Τα …κακά νέα για τον Φάνη Κουρεμπέ είναι πως μάλλον θα βρει τον μπελά του, καθώς συχνά πυκνά οι αγρότες της Κορινθίας αντιμετωπίζουν την οργή της φύσης και των καιρικών φαινομένων άρα και οι πιέσεις προς το πρόσωπό του για αποζημιώσεις θα είναι εντονότερες…  

Ήδη εκκρεμούν οι υποθέσεις των αποζημιώσεων για την καταστροφή του Ιουνίου στα βερίκοκα και τις αμπελοκαλλιέργειες

Σε περίπτωση, πάντως, που επιλεγεί πρόσωπο από την Αριστερά, φαβορί είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, χωρίς να αποκλείεται και κάποια έκπληξη με πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής από το χώρο της Επιστήμης ή του Πολιτισμού.