Γράφει ο Βασίλης Δελής

 Βρε τι γίνεται στον απάνω κόσμο. Απ όλα έχει ο μπαξές. Να μην πιαστώ για τα πολιτικά, η δουλειά μου είναι τα αθλητικά δρώμενα του νομού μας –και όχι μόνο. Εντάξει κάποιες φορές ξεχειλίζει το ποτήρι και το ρίχνω στην πολιτική. 

Ακούς εκεί! Ο Κάκος στον ΠΑΟΚ, λέει, μάνατζερ. Έτσι είναι ο καθένας εισπράττει για τις υπηρεσίες του όταν ήταν εν ενεργεία διαιτητής. Ούτε ενάμιση χρόνο δεν έμεινες πατριώτη χωρίς δουλειά. Πήγε κι αυτός, όπως ο κασναφέρης, εκεί που δεν χάνεται μεροκάματο, βρέξει χιονίσει, και εκεί που η καριέρα του παράγοντα είναι σίγουρη.

Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την πρεμούρα των συλλόγων να δίνουν πόστα σε απόμαχους της διαιτησίας. Για μένα είναι φαινομενικά ανεξήγητη. Μόνο φαινομενικά. Στο βάθος μπορεί να υπάρχει λόγος,. Είναι προφανώς η αίσθηση, ή αν θέλετε η βεβαιότητα, ότι ο διαιτητής παράγοντας, όντας περπατημένος στα παρασκήνια ξέρει το δρόμο με τις λάσπες και παίρνει την ομάδα από το χέρι για την περάσει από τα στεγνά.  

Τέλος πάντων, δεν θέλω να γράψω περισσότερα γιατί θα ξεκίναγα Νοέμβρη και θα τελείωνα τον άλλο χρόνο, τον Γενάρη. Άλλο πάλι και τούτο, με τον ξένο διαιτητή που θέλουν οι αιώνιοι στο μεταξύ τους ντέρμπι. Ξέρετε τι λέω εγώ και ποια είναι η γνώμη μου; Σιγά μην θέλουν οι καλοί ξένοι διαιτητές, οι διεθνείς, να σφυρίξουν το ελληνικό «κλάσικο». Να βάλουν δηλαδή στα καλά καθούμενα το κεφάλι του στον ντορβά. Πρόβλεψή μου; Μιχάλης Κουκουλάκης θα είναι ο άρχοντας του αγώνα. Εκεί πάει η δουλειά. 

Και ερχόμαστε στα τοπικά. Επειδή ασχολούμαι πολύ με την Α κατηγορία, να με συγχωρήσουν οι υπόλοιποι. Πριν μπω στον σχολιασμό για τα παιχνίδια που έγιναν και όσα θα γίνουν το Σάββατο, θα κάνω το γνωστό κους κους. Λοιπόν ο άνεργος προπονηταράς ξαναχτύπησε. Και όλως …τυχαίως, όλο την ίδια ομάδα χτυπάει. 

Διαδίδει δεξιά και αριστερά ότι πάει ο γενικός αρχηγός τελείωσε, πάει και ο υπεύθυνος τύπου τον έδιωξαν. Εγώ του προτείνω τώρα που τα ελληνικά κανάλια προβάλλουν ανιαρά έργα και σίριαλ να γράψει 2-3 σενάρια επιστημονικής φαντασίας με τη μορφή βλαχοθρίλερ, μπας και ξελαμπικάρει και κονομήσει ευρώπουλα.

Με έπιασε παράγοντας ομάδας Α κατηγορίας και μου είπε: «Μπιλ φέτος θα υποβιβαστεί η ομάδα μου. Είναι εντολή της ΕΠΣΚ». Φυσικά εγώ το έριξα στην πλάκα γιατί του απαντώ πως γίνεται να σε αδικεί ο διαιτητής και να τρως τεσσάρες και πεντάρες; Όλα τα παιχνίδια σου φίλε μου είναι μιας πεντάρας νιάτα. Ηρέμησε λοιπόν και όλα θα πάνε καλά.    

Πάμε τώρα στο σημερινό πρόγραμμα. Εύκολα (πάντα θεωρητικά μιλάω, αφού πρακτικά, όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα) παιχνίδια δίνουν οι δυο συγκάτοικοι της πρώτης θέσης ΑΟ Ζευγολατιού και Κόρινθος 2006, με Κύψελο και Ηρακλή Λεχαίου αντίστοιχα. Το ματς της ημέρας, όμως είναι στο Δερβένι, όπου ο τοπικός Αστέρας υποδέχεται τον Πανεμεατικό. 

Στο Κιάτο ο Πέλοπας υποδέχεται τον τενεάτη Αθικίων στον Άσσο έχουμε το ντέρμπι των δύο Ολυμπιακών –Άσσου και Λουτρακίου- ο ΠΑΣ Κόρινθος έχει δύσκολο έργο με την Ελλάδα Βέλου στον Συνοικισμό, ενώ ο Ατρόμητος υποδέχεται την αξιόμαχη Δάφνη Εξαμιλίων. Τέλος σε ένα παιχνίδι που έχει πάντα πολλά γκολ, η Θύελλα υποδέχεται τον Πανκαμαριακό.  

Ρίχνω φίλε μου το ανεκδοτάκι που σου έταξα: Τι κοινό έχει το συζυγικό σεξ με μια καντίνα στην Εθνική οδό;

Μέτρια ποιότητα και περιορισμένη ποικιλία, αλλά στις τέσσερις τα χαράματα τι άλλο να βρεις ανοιχτό; Χαιρετε και καλό Σ/Κ