ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Το «τελευταίο χαρτί» του Αλέκου Πνευματικού

Τι συνέβη και ο Δήμαρχος απείχε δια της σιωπής του, σαν να μην συνέβαινε κανένα συλλαλητήριο; Πως αυτό σχετίζεται με το προεκλογικό σκηνικό του Δήμου Κορινθίων;

Πριν 3,5 περίπου χρόνια (Ιούλιο του 2015) όλη η Ελλάδα ετοιμαζόταν για το δημοψήφισμα και πολλοί τοπικοί πολιτικοί παράγοντες έσπευδαν να πάρουν θέση σχετικά με τα «ναι» και «όχι».

Ένας από αυτούς ήταν και ο Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέκος Πνευματικός, ο οποίος με φόντο μία ελληνική σημαία έστελνε το μήνυμα υπέρ του «ΟΧΙ» και έτσι εξέφραζε α πατριωτικά του αισθήματα.

Εχθές, είχαμε το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα όπου έσπευσε να παραστεί (και κυρίως να φωτογραφηθεί) ένα μεγάλο κομμάτι Κορίνθιων παραγόντων.

Θεωρητικά λοιπόν, ήταν μία ευκαιρία για το Δήμαρχο να εκφράσει τα πατριωτικά του αισθήματα (για άλλη μια φορά) και να κερδίσει «πόντους» στο κοινό που μάχεται υπέρ των ανάλογων ιδεών.

Παραδόξως, ο Δήμαρχος ανάρτησε αυτό το βίντεο σχετικά με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΠΗ Σοφικού..

Τι συνέβη όμως και ο Δήμαρχος απείχε, σαν να μην συνέβαινε κανένα συλαλητήριο, ιδιαίτερα τη στιγμή που ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και παλαιός πολιτικός του φίλος Τάσος Χωρέμης έσπευσε να πάρει πρωτοβουλία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών (μαζί με το Στάθη Μπούκουρα, πρώην βουλευτή Κορινθίας με τη Χρυσή Αυγή!!) 

Τη στιγμή που άλλος φίλος του, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δ. Καμπόσος, ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές στο χθεσινό συλλαλητήριο;

 

ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Για να δώσουμε απάντηση θα πρέπει να κάνουμε μία «σούμα» στο προεκλογικό σκηνικό του Δήμου Κορινθίων.

Εδώ λοιπόν, ξέρουμε ότι η Ν.Δ. θα μοιραστεί στους συνδυασμούς του Πελ. Καλλίρη και του Βασ. Νανόπουλου, ασχέτως του ποσοστού που θα πάρει ο κάθε υποψήφιος.

Το «νεοδημοκρατικό» κοινό που το 2014 είχε βοηθήσει ώστε να εκλεγεί ο Αλέκος, τώρα θα βρίσκεται σε άλλη πλευρά. Πρώτη χασούρα.

Ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς (η πλειοψηφία τους έστω) φαίνεται ότι έχουν ήδη καταλήξει στη ζεστή «αγκαλιά» του Νίκου Σταυρέλη. Δεύτερη χασούρα.

Το ΚΚΕ έχει επίσης κατεβάσει δικό του υποψήφιο και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση προς ώρας.

ΝΙΑΟΥ-ΝΙΑΟΥ

Το πράγμα κάνει «νιάου-νιάου» βασικά. Ο Αλέκος βλέποντας ότι όχι μόνο δεν έχει κέρδη από κάπου αλλά έχει και σημαντικές ζημιές προς δυο κυρίως πλευρές (με ορατό το ενδεχόμενο να μην βρίσκεται ούτε στη δυάδα του "τελικού" αφού οι τρεις πρώτοι φαίνεται να βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους) κάνει το «μεγάλο άλμα» δια της σιωπής του.

Προφανώς βλέποντας ότι τα «κουκιά» έχουν μειωθεί σε οριακό σημείο τείνει "χείρα" προς την Αριστερά, και το ΣΥΡΙΖΑ πιο συγκεκριμένα, μήπως και η «ζημιά» μειωθεί.

Δεν ξέρουμε, βέβαια, ποια θα είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ , η «μπάλα» πάντως βρίσκεται σε άλλο τερέν πλέον

Η λογική, τέλος, λέει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάσει υποψήφιο στις Δημοτικές της Κορίνθου και λάβει ένα ποσοστό στα μέτρα του (έστω και πιο κάτω από το 9% του 2014), τότε ο Αλέκος θα πρέπει να εφεύρει μαγικά "τρικ" για να μπει στο β' γύρο γιατί πολύ απλά δεν θα βγαίνουν οι αριθμοί και αυτό θα το εξηγήσουμε την επόμενη φορά.

Κ.Ρ.

ΚΟΡΥΦΗ