ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -

To Smallville είναι Ξυλόκαστρο το Σάββατο 19 Μάη. Ποιος είναι ο δράκος σου;

To Smallville είναι Ξυλόκαστρο. Το “Smallville” είναι ένα πολιτιστικό εγχείρημα που απευθύνεται σε επαρχιακές κοινότητες.

Χρησιμοποιεί κύκλους εμπιστοσύνης και θέατρο για να ενεργοποιήσει την αλληλεπίδραση και την αμοιβαία κατανόηση σε μία μικρή κοινότητα. Στόχος του είναι να δημιουργήσει μακροπρόθεσμες σχέσεις και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του κοινωνικού αποκλεισμού σε επαρχιακές κοινότητες.

Εξερευνά την κοινωνική γεωγραφία της πόλης και τους τρόπους με τους οποίους αυτή επιδρά στις ταυτότητες των κατοίκων.

Τα βήματα είναι τα εξής:

  1. Ανοιχτό Κάλεσμα: προς κατοίκους της πόλης που θέλουν να μιλήσουμε για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της
  2. Άτυπο Κοινωνικό Συμβούλιο: κάνουμε οργανωμένες συζητήσεις για προσωπικά, κοινωνικοπολιτικά και αισθητικά ζητήματα
  3. Οι δραματουργοί αναλαμβάνουν: η καλλιτεχνική ομάδα μετατρέπει τις τοποθετήσεις των ανθρώπων σε θεατρικό κείμενο
  4. Πρόβες με τους κατοίκους: όσοι θέλουν από τους συμμετέχοντες – συνδημιουργούς κάνουν πρόβες με την ομάδα του Smallville για να ανεβάσουν την παράσταση
  5. Παραστάσεις: παίζεται η παράσταση σε θέατρο της πόλης
  6. Δίκτυο Smallville: ενθαρρύνεται η δημιουργία ενός κύκλου ανθρώπων που θα συνεχίσουν δράσεις στο πεδίο του κοινωνικού πολιτισμού

Η Γεωργία Δρελιώζη αν ήταν μεγάλη θα ήθελε να είναι χορογράφος. Προς το παρόν, συμμετέχει στην παράσταση του Smallville με τίτλο Ποιός είναι ο δράκος σου; Ιστορίες για δράκους, πριγκίπισσες κ.α. Αν και, όπως λέει, μπορεί να είναι μία θεατρική παράσταση αλλά δεν είναι ακριβώς θέατρο, δηλαδή δεν παίζει θέατρο.

Καμιά φορά δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις την πραγματικότητα από τη μυθοπλασία, λέει η Eliana Chasoura στην παράσταση του Smallville. Θα την δείτε στις 19 Μάη στο Ποιός είναι ο δράκος σου; Ιστορίες για δράκους, πριγκίπισσες κ.α. Η Ελιάνα είναι Smallville. Εσείς;

Η Mara Hatziapostolou έχει ντύσει με πρωτότυπη μουσική την παράσταση Ποιός είναι ο δράκος σου; Ιστορίες για δράκους, πριγκίπισσες κ.α. Εμάς μας αρέσει πολύ! Δείτε την και ακούστε την αυτό το Σάββατο στις 20:30 στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης.

Η Μαρια Κουσουρη είναι μία από τους 22 πολίτες που μοιράζονται επί σκηνής τις γνώμες τους και τις ιστορίες τους. Σε τέσσερις μέρες, Σάββατο 19 Μάη, στις 20:30 θα τους απολαύσουμε στην ανοιχτή σκηνή του θεάτρου “Βασίλης Γεωργιάδης” στο Ξυλόκαστρο.

Η Kate Kouroumali σχεδίασε και έφτιαξε τα κουστούμια και τον σκηνικό χώρο της παράστασης. Στην παράσταση θα τα διαλύσει όλα και θα τα ξαναφτιάξει από την αρχή. Δεν θέλετε να το χάσετε!

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΑΜΑΣ θα χορέψει με την μεγάλη παρέα του Smallville στη σκηνή υπό τους ήχους μιας αγαπημένης μελωδίας από τα ελληνικά seventies. Το Σάββατο στο Ποιός είναι ο δράκος σου; Ιστορίες για δράκους, πριγκίπισσες κ.α!

 

To Smallville είναι Ξυλόκαστρο.
Το εγχείρημα υποστηρίζεται από το START – Create Cultural Change: ένα πρόγραμμα του ιδρύματος Robert Bosch, σε συνεργασία με το Goethe – Institut Θεσσαλονίκης και τη Γερμανική Ένωση Κοινωνικοπολιτισμικών Κέντρων, υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

ΚΟΡΥΦΗ