ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Φιλοζωία -

Το “πογκρόμ” κατά των αδέσποτων στην Κόρινθο συνεχίζεται - 2 πτώματα σκύλων στη χωματερή Χιλιομοδίου

Φαίνεται ότι η μαζική δολοφονική επίθεση εναντίον αδέσποτων σκύλων στην Κόρινθο την προηγούμενη εβδομάδα που ξεσήκωσε "θύελλα" αντιδράσεων στην περιοχή δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Φαίνεται ότι η μαζική δολοφονική επίθεση εναντίον αδέσποτων σκύλων στην Κόρινθο την προηγούμενη εβδομάδα που ξεσήκωσε "θύελλα" αντιδράσεων στην περιοχή δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Μοιάζει για "πογκρόμ" κατά των αδέσποτων πέραν και της πρωτεύουσας του Δήμου. Νέες πληροφορίες που διακινούνται μέσω Facebook και τις οποίες επιβεβαιώνει ο σύλλογος "Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας" σημειώνουν ότι ανάλογη προσπάθεια από άγνωστους έγινε αμέσως μετά και στα Αθίκια όπου εξοντώθηκαν σχεδόν όλα τα αδέσποτα.

Επίσης στην χωματερή του Χιλιομοδίου βρέθηκαν 2 .. πτώματα σκύλων ανάμεσα στα σκουπίδια όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες στο τέλος.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν καταγγελίες πολιτών στο Facebook για επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά στο κέντρο της Κορίνθου. Η λύση σίγουρα δεν είναι όμως η δολοφονία.

Με αυτό το σκεπτικό αν οι άνθρωποι πεινάνε ή δεν έχουν παιδεία και επιτίθονται σε άλλους πρέπει να τους σκοτώσουμε και αυτούς εν ψυχρώ και μαζικά; Τι σόι πολιτισμός είναι αυτός;

Όπως μας ανέφερε ο κ. Β. Μειδάνης ως εκπρόσωπος του Συλλόγου τον τελευταίο καιρό στείρωσαν 22 σκυλιά με έξοδα φιλόζωων και άλλων ιδιωτών.

Αναμφίβολα υπάρχουν ευθύνες του Δήμου στη διαχείριση του προβλήματος αφού σύμφωνα με τον ίδιο "θα μπορούσε να πει "βοηθήστε μας" από τη στιγμή που έχει την εξουσία και σε συνεργασία με την Αστυνομία να προβεί στα αυτονόητα"

Ο ίδιος λέει ότι στο Λουτράκι η κατάσταση είναι σίγουρα καλύτερη παρ' όλα αυτά θεωρεί ότι οι λύσεις είναι συγκεκριμένες αλλά οι υπεύθυνοι φαίνεται να μην τις λαμβάνουν υπόψιν

  1. Τα αδέσποτα σκυλιά να στειρώνονται ώστε να μην δημιουργείται αυτή η άθλια κατάσταση στο κέντρο της πόλης που δεν κοσμεί κανένα, να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα, να κυκλοφορούν ανενόχλητα και να είναι επιθετικά
  2. Να ελέγχονται οι ιδιοκτήτες. Εφόσον στα σκυλιά "φορεθεί" το ειδικό τσιπ θα μπορούν να αναγνωριστούν οι ιδιοκτήτες και να αναλαμβάνουν αυτοί την ευθύνη. Σημ. τα πρόστιμα φτάνουν τα 700 ευρώ

Με το υπάρχον καθεστώς κάποιος που θέλει να αφήσει ελεύθερο ένα σκυλί πρέπει να πάει να το παραδώσει στο Δήμο. Άγνωστο αν αυτό συμβαίνει.

Από την άλλη πλευρά κανένας δεν φαίνεται να γνωρίζει σε ποιες ενέργειες προχωρά έπειτα ο Δήμος αφού κυνοκομείο δεν υπάρχει αλλά ούτε και μία πολιτική για τα αδέσποτα.

Η ιστοσελίδα zoosos.gr αναφέρει πολλά περιστατικά που έχουν λάβει χώρα στην Κόρινθο. Δυστυχώς η θλιβερή για ανθρώπους και σκυλιά κατάσταση στην Κόρινθο συνεχίζεται. Θα κάνει κάποιος κάτι;

Και επ' ευκαιρία του προεκλογικού αγώνα καλό θα ήταν να δούμε τις παρατάξεις να παίρνουν θέση και να καταδικάζουν τέτοιες πρακτικές από όπου και αν προέρχονται.

Ήδη ένας εκ των υποψηφίων ο κ. Β. Νανόπουλος καταδίκασε αυτές τις πρακτικές σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη αλλά θα περίμενε κάποιος να ακολουθήσουν όλοι και με συγκεκριμένες προτάσεις. 

Δεν μπορούμε να γίνουμε "ζούγκλα". Με αυτή τη λογική πρέπει να σκοτώσουμε επίσης και τους επαίτες και τους ανήμπορους και τους πεινασμένους; Έλεος πια!!!

ΚΟΡΥΦΗ