ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνικά -

Σωτήρης Στεργίου: Ο πατρινός εφευρέτης μοντελισμού

Ενας σύγχρονος "Κύρος Γρανάζης" θα έλεγε κανείς χαριτολογώντας, ο χαρακτηρισμός ωστόσο έχει βάση.

Είναι ιδιοκτήτης καταστήματος μοντελισμού. Διαθέτει από τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα μέχρι ελικόπτερα. Ο λόγος για τον πατρινό Σωτήρη Στεργίου ο οποίος αν και έμπορος, δεν λειτουργεί με την στενή εμπορική λογική. Η ανιδιοτέλεια με την οποία στέκεται δίπλα στους φίλους του μοντελισμού αξίζει ιδιαίτερης μνείας.

Εξάλλου οι γνώσεις του είναι τέτοιες που μπορεί απο ένα κομμάτι μέταλλο να φτιάξει μια συσκευή που δεν υπάρχει καν στο εμπόριο. Ενας σύγχρονος "Κύρος Γρανάζης" θα έλεγε κανείς χαριτολογώντας, ο χαρακτηρισμός ωστόσο έχει βάση.

Οι πατέντες του πολλές. Ομως δεν αναζητά την επιβράβευση ή το κέρδος. Γι αυτό και δεν κυνηγά την κατοχύρωσή τους. Απλά ικανοποιείται απο την χαρά των φίλων και πελατών του που λύνουν το πρόβλημά τους. Στο πρόσφατο παρελθόν, έσωσε τη φήμη και χιλιάδες ευρώ ζημία σε εταιρεία παγκόσμιας φήμης και σε τηλεκατευθυνόμενα οχήματα τα οποία μετά απο μικρή χρήση καίγονταν απο υπερθέρμανση.

Οντας γνώστης του αντικειμένου έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο "έσωσε" την εταιρεία KYOSHO απο ανάκληση προιόντων που εμφάνιζαν πρόβλημα στο σύστημα εκκίνησης. Κι όμως ούτε καν γι αυτό ζήτησε έστω 1 ευρώ!

Πρόσφατη πατέντα του Σωτήρη, ένας ειδικός τόρνος ο οποίος κάνει ευκολότερη τη ζωή των μοντελιστών με τηλεκατευθυνόμενα οχήματα. Πιο συγκεκριμένα, η εφεύρεση του πατρινού προσαρμόζει μεταχύτητα, ακρίβεια και ευκολία το πάχος στα λάστιχα των οχημάτων. Ετσι ώστε αυτά να ταιριάζουν σε κάθε μοντέλο και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κάθε πίστας. Οσο εξειδικευμένο κι αν ακούγεται το αντικείμενο, εκφράστηκε μεγάλο ενδιαφέρον για την εφεύρεση του γνωστού πατρινού, ενώ κάποιοι αποπειράθηκαν να κλέψουν την πατέντα του βγάζοντάς την προς πώληση στο Ebay.

Δείτε στο παράκατω βίντεο την πρόσφατη εφεύρεση του Σωτήρη Στεργίου

ΚΟΡΥΦΗ