ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Στην τελική ευθεία οι εκλογές στην Κόρινθο - 26 ημέρες πριν το φινάλε

26 ημέρες έμειναν πλέον μέχρι τις εκλογές και στο Δήμο Κορινθίων οι υποψήφιοι μετά την αναγκαστική “παύση” της Μεγάλης Εβδομάδας επιστρέφουν για το “φινάλε” των “εκλογών 2019”. Η προεκλογική εκστρατεία που έχει διαρκέσει τουλάχιστον 9 μήνες μπαίνει στην τελική ευθεία για το τελευταίο “κατοστάρι” και σε αυτό τον μήνα .. θα τα δούμε όλα.

26 ημέρες έμειναν πλέον μέχρι τις εκλογές και στο Δήμο Κορινθίων οι υποψήφιοι μετά την αναγκαστική “παύση” της Μεγάλης Εβδομάδας επιστρέφουν για το “φινάλε” των “εκλογών 2019”.

Η προεκλογική εκστρατεία που έχει διαρκέσει τουλάχιστον 9 μήνες μπαίνει στην τελική ευθεία για το τελευταίο “κατοστάρι” και σε αυτό τον μήνα .. θα τα δούμε όλα.

Ας δούμε λοιπόν πως εξελίσσονται τα πράγματα.

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

Ο Δήμαρχος Αλέκος Πνευματικός δέχθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ένα ανέλπιστο “χτύπημα” αφού ο Μάριος Ασημακόπουλος ανακοίνωσε ότι συγκροτεί ψηφοδέλτιο με καταβολές στο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσημη στήριξη δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει, ζημιά πάντως θα γίνει αφού κάποιες ψήφοι που θα στηρίξουν αυτή την υποψηφιότητα πιθανώς να κατευθύνονταν και στον Αλέκο. Το ποσοστό αυτό θα τον κατεβάσει τουλάχιστον 3 μονάδες.

Ο ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

Ο Πελοπίδας Καλλίρης συνεχίζει να διεξάγει μία προεκλογική εκστρατεία με συνοχή, με χαμηλούς τόνους και με ένα ψηφοδέλτιο που είναι αναμφισβήτητα το ισχυρότερο.

Σχεδόν όλη η Νέα Δημοκρατία έχει ταχθεί μαζί του, ασχέτως αν λείπουν οι σφραγίδες του κόμματος επάνω στο ψηφοδέλτιο. Όλοι το ξέρουν και όλοι το καταλαβαίνουν.

Η υποψηφιότητα του Πελοπίδα έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό που δεν έχουν όλοι οι υπόλοιποι. Δεν έχει φθαρεί ούτε ο ίδιος, ούτε οι υποψήφιοι Δημοτικοί του σύμβουλοι είτε από το “δημοτικό ξεκατίνιασμα” του τελευταίου χρόνου είτε από τις ιστορίες που όλοι είδαμε στο Επιμελητήριο, είτε από σκάνδαλα, αναθέσεις σε κουνιάδους και κόρες συμβούλών του Δήμου, αποσχίσεις δημοτικών συνδυασμών.

Η δυναμική του είναι διαρκώς αυξανόμενη, κερδίζει καθημερινά πόντους και αναμένεται να είναι αυτός που στο δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει το νυν Δήμαρχο.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Νανόπουλος παίζει τα “ρέστα” του σε αυτές τις εκλογές με δυο κυρίως όπλα. Την αναγνωρισιμότητα από το Επιμελητήριο (και δευτερευόντως το Δήμο) και την όποια πολιτική “γοητεία” του απέμεινε.

Δεν ξέρουμε αν του έμεινε να τάξει τίποτα πέραν αυτών που έταξε στις εκλογές του 2014, η “σημαία” του 49,5% των προηγούμενων εκλογών (με τη Ν.Δ.) γέμισε “τρύπες” και ο ίδιος αμφισβητήθηκε για σειρά χειρισμών τόσο στο Επιμελητήριο όσο και στο Δήμο όπου κατά τη γνώμη μας τα έκανε “θάλασσα” (γι’ αυτό απομακρύνθηκαν όλοι οι στενότεροι συνεργάτες του και στις δυο περιπτώσεις).

Στο τέλος αποφάσισε να συμπλεύσει στρατηγικά με τον Αλέκο Πνευματικό όπου ο ένας κρατιέται από τον άλλο για να σωθεί. Οι φωνές κριτικής πλέον είναι για τα μάτια του κόσμου, χωρίς ένταση και χωρίς ουσία τελικά.

Η υποψηφιότητα αυτή, έτσι όπως εξελίσσεται, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να συντηρήσει το δίπολο Πνευματικού-Νανόπουλου που πήγε πολύ πίσω την Κόρινθο και το Δήμο.

Υπάρχει όμως και μία άλλη παράμετρος που δημιουργεί η υποψηφιότητα Ασημακόπουλου στο Δήμο. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Βασίλης είχε προσπαθήσει επί μήνες να κάνει άνοιγμα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτός ήταν ο λόγος που έλεγε (και λέει) για ανεξάρτητη υποψηφιότητα και που η λέξη Ν.Δ. δεν αναφέρεται πουθενά.

Ο Βασίλης, ξέρει πολύ καλά, ότι χωρίς βοήθειες εκτός του χώρου της Ν.Δ. δεν έχει τύχη για να πάει στο β’ γύρο. Η υποψήφιότητα Ασημακόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά, του δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα αφού 3 μονάδες θα πρέπει να τις θεωρεί χαμένες και αυτός.

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ

Ο Νίκος Σταυρέλης, έκανε το λάθος κατά τη γνώμη μας να τα κάνει όλα γρήγορα και ουσιαστικά να τερματίσει πριν τις εκλογές. Δεν θα πάει άσχημα, κατά τη γνώμη μας, αλλά πολύ δύσκολα θα μπει στην τριάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι ρυθμιστής των εκλογών ή της “επόμενης ημέρας”.

Η κόντρα του με τον Αλέκο Πνευματικό δεν τον έβγαλε νικητή παρά μόνο σε κάποια σημεία ανά καιρούς. Δεν έπεισε ποτέ ότι ο Αλέκος τον αδίκησε, δεν έπεισε ποτέ ότι μπορεί να είναι ο επόμενος Δήμαρχος και η αντιπολίτευση που του έκανε δεν ήταν ποτέ επί της ουσίας. Και πως να ήταν άλλωστε όταν μέχρι το 2016 τα έβλεπε όλα καλά;

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Το ψηφοδέλτιο Ασημακόπουλου είναι ουσιαστικά η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι παρουσιάζεται τελευταία στιγμή μπορεί να μην δίνει ελπίδες για πολλά πράγματα, όμως κανείς δεν μπορεί να την αγνοήσει.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε τα πράγματα δεν γυρίζουν πίσω και αναγκαστικά θα πρέπει να υπάρξει κάποια στήριξή του από αυτό το χώρο για να κρατηθούν τα προσχήματα και να μην διασυρθεί το κόμμα στις εκλογές.

Όπως επίσης, ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην “επόμενη ημέρα” με πολλούς τρόπους. Όσο υψηλότερα πάει τόσο θα κατεβούν Πνευματικός και Νανόπουλος, που πλέον βλέπουν τα πράγματα να “σφίγγουν”.

Ο ΤΙΜΟΣ ΠΙΕΤΡΗΣ

Ο Τίμος Πιέτρης, τέλος, μεγάλωσε και θα προσπαθήσει να αναδειχθεί σε αυτές τις εκλογές με μία παράταξη που περισσότερα από όλα μοιάζει οικογενειακή. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, αντιθέτως ίσως να είναι και κάπως ειλικρινές.

ΚΟΡΥΦΗ