ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Στην αντεπίθεση για τις προσλήψεις συνεργατών ο Δήμαρχος Κορινθίων

Οι προσλήψεις, άλλωστε, δεν θα ήταν δύσκολο να αποκαλυφθούν και, βέβαια, αν κάποιος θέλει να κάνει κριτική σε χειρισμούς του Δημάρχου δεν θα διάλεγε αυτό το θέμα (για παράδειγμα οι χειρισμοί στο θέμα των μεταναστών προσφέρονται για μία πιο ουσιαστική κριτική).

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, σχετικά με τις αναρτήσεις για τις προσλήψεις ειδικών συνεργατών του στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”. Οι αναρτήσεις αυτές έκρυβαν τα ονόματα των συνεργατών του με αστεράκια και το isthmos.gr είχε αναδείξει το θέμα με μια χιουμοριστική διάθεση την Πέμπτη το βράδυ.

Είχαμε σημειώσει ότι δεν γνωρίζουμε το νομικό πλαίσιο (το οποίο το Δελτίο Τύπου επιβεβαιώνει ότι έχει αλλάξει σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα), παρ’ όλα αυτά μας είχε κάνει εντύπωση η ανάρτηση και το συνδυάσαμε με το παιχνίδι της “κρεμάλας”.

Οι προσλήψεις, άλλωστε, δεν θα ήταν δύσκολο να αποκαλυφθούν και, βέβαια, αν κάποιος θέλει να κάνει σοβαρή κριτική σε χειρισμούς του Δημάρχου δεν θα διάλεγε αυτό το θέμα (για παράδειγμα οι χειρισμοί στο θέμα των μεταναστών προσφέρονται για μία πιο ουσιαστική κριτική).

Το θέμα σημείωσαν και άλλες τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, ίσως και με μια πιο επιθετική προσέγγιση και έτσι ο κ. Νανόπουλος φαίνεται να αισθάνθηκε την ανάγκη να “αντεπιτεθεί” σημειώνοντας ότι “δημοσιογράφοι” κρύβουν την αλήθεια, όχι ο Δήμαρχος.

Για να πούμε και την αλήθεια πάντως, εδώ ο Βασίλης είχε δίκιο ως προς το τυπικό κομμάτι. Το επιθετικό, όμως, ύφος της ανάρτησης δεν φαίνεται να άρεσε σε κάποιους υποστηρικτές του και αυτό ίσως και να σχετίζεται με μία εκ των προσλήψεων.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε

«Η κακοήθεια και η άγνοια σε μερίδα του τύπου της Κορίνθου - ευτυχώς ελάχιστη- περισσεύουν όπως αποδεικνύεται αλλά επειδή επιμένουν απαντώ με την αλήθεια που θέλουν να κρύψουν!

Αποκρύπτουν οι κύριοι που θα έπρεπε να έχουν στόχο την σωστή ενημέρωση και όχι την αποδόμηση του Δημάρχου και της νέας αρχής (είναι βέβαια εκπεφρασμένη η προτίμηση τους στην προηγούμενη) πως πρόκειται για σύμβαση εργασίας η οποία ακριβώς επειδή εμπεριέχει στοιχεία όπως το ΑΦΜ  και ο αριθμός ταυτότητας δεν μπορεί, βάσει νόμου, να έχει άλλη μορφή αφού εμπίπτει στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Είναι ο νόμος κύριοι! Όχι η πρόθεση του Δημάρχου να κρύψει το οτιδήποτε!

Αποκρύπτουν επίσης την απόφαση Δημάρχου βάσει της οποίας υπεγράφη η σύμβαση, απόφαση αναρτητέα στο διαδίκτυο, με πλήρη στοιχεία και με διαφορά ανάρτησης ολίγων ημερών!

Άραγε δεν έφτασε ως εκεί η «έρευνά» τους; Αποκρύπτουν ακόμα πως όλες οι συμβάσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών του Δημάρχου που αναρτήθηκαν με διαφορά λίγης ώρας, έχουν ακριβώς την ίδια μορφή και όχι μόνο αυτή της κυρίας Έρρικας Καραμαλίκη.

Άραγε επιθυμεί ο Δήμαρχος Κορινθίων να αποκρύψει όλους τους συνεργάτες του; Στη…βιασύνη τους για κριτική «δεν είδαν» ούτε τις έτερες συμβάσεις αλλά ούτε και τις αποφάσεις Δημάρχου με τα πλήρη στοιχεία; Τους τα επισυνάπτουμε!

Αποκρύπτουν τέλος, πως σε όλους τους δήμους ακολουθείται πλέον η ίδια ακριβώς μέθοδος διότι, αυτό ορίζει ο νόμος! Κατηγορούν άραγε τους Δημάρχους όλης της χώρας ή μήπως υπόλογος είναι μόνο ο Βασίλης Νανόπουλος;

Η κακοήθεια περισσεύει! Η άγνοια δεν συγχωρείται! Οι πολίτες μας γνωρίζουν όλους πολύ καλά!»

Κ.Ρ.

ΚΟΡΥΦΗ