ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Σκουρλέτης για ρατσιστικές τοποθετήσεις Πανταζή: Προσβάλουν την πατρίδα και την ιστορία του τόπου

"Αυτά δεν προσβάλλουν μόνο τον ανθρώπινο πολιτισμό, προσβάλλουν την πατρίδα μας, την ιστορία αυτού του τόπου"

Στην Κόρινθο και την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, παρευρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και Ανάπτυξης (και τωρινός Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ) Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την ανάγκη ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σε δημόσιες ρατσιστικές τοποθετήσεις σαν αυτές του Σπύρου Πανταζή, μέλους του ΔΣ Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Κορινθίων.

Ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για ένα θέμα που ξεπερνάει την Ελλάδα, αναφορικά με το μεταναστευτικό, για το οποίο τόνισε ότι πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση αλλά και όλοι μας τόσο τις διεθνείς συνθήκες, όσο και τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων που φτάνουν στην χώρα μας, προσπαθώντας παράλληλα να μειώσουμε τις τριβές μεταξύ των τοπικών κοινωνιών. Οπως υπογράμμισε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει η διαδικασία κατανομής των μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα να δημιουργήσει περαιτέρω εντάσεις.

Για να επιτευχθεί αυτό, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ιατρική και υλική υποστήριξη, ενώ απαιτείται να ζητήσουμε από τους ευρωπαίους εταίρους μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και όχι μόνο.

“Ας αφήσουμε κατά μέρος την ανέξοδη ρητορική και ας κοιτάξουμε πως θα μπορέσουμε με έναν συστηματικό τρόπο – χωρίς να κάνουμε μια μικροπολιτική που οδηγεί σε έξαρση των ακραίων αντιλήψεων λόγω και της ακραίας ρητορικής που είχε χρησιμοποιήσει όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης – ως κοινωνία να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για αυτό το ζήτημα, το οποίο δυστυχώς θα μας συντροφεύει για πολύ καιρό ακόμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά κλείνοντας ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο πρώην υπουργός δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για τις ρατσιστικές δημόσιες τοποθετήσεις του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου και μέλος του ΔΣ Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Κορινθίων, Σπύρου Πανταζή, τις οποίες πληροφορήθηκε ερχόμενος στην πόλη της Κορίνθου.

“Πρώτα απ’όλα πάνω σε αυτές τις δηλώσεις θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία. Αυτά δεν προσβάλλουν μόνο τον ανθρώπινο πολιτισμό, προσβάλλουν την πατρίδα μας, την ιστορία αυτού του τόπου. Η Ελλάδα χαρακτηριζόταν πάντα και είναι μια χώρα δημοκρατική, που χαρακτηρίζεται για την αλληλεγγύη της, τον ανθρωπισμό της και ευτυχώς οι υποστηρικτές αυτών των απόψεων βρέθηκαν εκτός βουλής. Αναφέρομαι στη Χρυσή Αυγή. Πρέπει, λοιπόν, τα δημοκρατικά αντανακλαστικά όλων μας να είναι άμεσα απέναντι σε τέτοιες απόψεις και να τυγχάνουν της πλήρους απομόνωσής τους.

https://klife.gr/

ΚΟΡΥΦΗ