ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια -

Σφίγγει ο κλοιός για τον Π. Τατούλη - Ανεπιθύμητος θεωρείται στη Ν.Δ.

Δύσκολοι καιροί για τον Πέτρο Τατούλη. Το ένα μετά το άλλο στελέχη της Ν.Δ. κάνουν σαφές ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να στηρίξει μια νέα υποψηφιότητά του με τελευταίο το βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα.

Δύσκολοι καιροί για τον Πέτρο Τατούλη. Το ένα μετά το άλλο στελέχη της Ν.Δ. κάνουν σαφές ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να στηρίξει μια νέα υποψηφιότητά του με τελευταίο το βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα.

O βουλευτής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε ότι

«η Ν.Δ. το έχει πει επανειλημμένα, ότι δεν θα στηρίξει το νυν Περιφερειάρχη»

οπότε τα πράγματα γίνονται λίγο πιο ξεκάθαρα από τη μία πλευρά.

Βέβαια κάποιοι υποστηρικτές του Περιφερειάρχη στην Κορινθία «επαναστάτησαν» στο άκουσμα των δηλώσεων του βουλευτή, προεξάρχοντος του μόνιμου υποστηρικτή του, Απ. Παπαφωτίου. Στη συνέχεια υπήρξε μία «οικογενειακή» φωτογραφία της παράταξης (στην Κορινθία) που μοιράστηκε από υποστηρικτές στο Facebook και έλαμψε δια της απουσίας του ο Αντιπεριφερειάρχης Πελ. Καλλίρης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης συνεχίζει να υποστηρίζει μέσω του περιβάλλοντός του ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος και πιθανότατα να εννοεί ανεξάρτητος. Βέβαια ως ανεξάρτητος εμφανίστηκε το 2010, αλλά και με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Και το 2014 πάλι ως ανεξάρτητος εμφανίστηκε αλλά και με τη στήριξη της Ν.Δ.

Το 2019 θα πρέπει να μπει στη σκέψη και πάλι μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας αλλά κατά τα φαινόμενα χωρίς τη στήριξη κάποιου κόμματος και εδώ είναι που τα πράγματα «σκουραίνουν». Και αυτό διότι μια πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Π. Τατούλη δεν θα ξεπερνούσε το 5-10%, το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να τον καταστήσει «ρυθμιστή» μεν, εκτός εξουσίας δε.

Οι φήμες που κυκλοφορούν στην Πελοπόννησο αναφέρουν ότι όλη η προσπάθεια του Περιφερειάρχη είναι ουσιαστικά να διαπραγματευθεί για την επόμενη ημέρα αλλά και να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να εκλεγεί η κόρη του Εύη στην Αρκαδία στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η γνώμη μας είναι ότι η θητεία του Πέτρου Τατούλη από ένα σημείο και μετά κούρασε αλλά και ο ίδιος φαίνεται να κουράστηκε. Έταξε πολλά και πραγματοποίησε λίγα. Η Κορινθία έμεινε στα αζήτητα σε όλη τη θητεία του (ακόμη να τελειώσει το φράγμα Ασωπού που υποσχέθηκε, ενώ και ο Ισθμός συνεχίζει να δείχνει σημάδια εγκατάλειψης παρά τα μεγαλεπήβολα σχέδια για «Πύλη της Πελοποννήσου»). Μεγάλα λόγια αλλά αποδείχθηκαν «κούφια».

Η Ν.Δ. τώρα, ορθώς σκεπτόμενη κινείται σε άλλη κατεύθυνση πλέον αφού η δυσαρέσκεια κατά τόπους είναι τόσο σημαντική που ενδεχόμενη στήριξη θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε διχασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υποψηφιότητα για την Περιφέρεια θα αποφασιστεί μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η αλήθεια είναι ότι εμφανίζεται μια δυστοκία στην εύρεση του κατάλληλου υποψήφιου μετά την αποχώρηση Λυκουρέτζου, τη χαμηλή αναγνωρισιμότητα του Αρκά Κ. Βλάσση αλλά και την προβληματική αποδοχή του Δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα.

Ειδικά για τον τελευταίο, Μεσσηνιακές ιστοσελίδες προσπαθούν να προωθήσουν με διάφορα δημοσιεύματα μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του αλλά μάλλον αυτό δεν «περπατά» εκτός Νομού για σειρά λόγων που θα εξηγήσουμε σε επόμενη ανάρτηση.

Θα διακινδυνεύσουμε μια εκτίμηση (με επιφύλαξη) ότι τελικά η στήριξη της Ν.Δ. για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη θα πάει σε κάποιο νυν ή πρώην βουλευτή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΚΟΡΥΦΗ