Διαψεύδει το αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας την κατάληψη του στρατιωτικού αεροδρομίου της Κριμαίας από Ρώσους στρατιώτες, όπως μετέδωσαν τα media και δήλωσε και ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Όπως ανέφερε  οι ένοπλοι που ενεργούν στην Κριμαία δηλώνουν πολιτοφύλακες, δεν φέρουν διακριτικά και δεν έχουν ρίξει ούτε μια σφαίρα.

Όπως είναι προφανές το Κρεμλίνο όχι μόνο είναι ενήμερο αλλά και συντονίζει τις κινήσεις αλλά αφή στιγμής δεν έχει χυθεί αίμα και δεν έχει καταγραφεί ρώσικη παρουσία στην περιοχή δεν πιστοποιείται επέμβαση.

Τώρα το πλεονέκτημα των κινήσεων έχει ο Βλάντιμιρ Πούτιν καθώς αν αντιδράσει η Ουκρανική κυβέρνηση και στείλει στρατεύματα τότε η αιματοχυσία θα έχει προκληθεί με απόφαση της νέας κυβέρνησης στο Κίεβο.

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας αρνήθηκε ότι οι δυνάμεις του ενεπλάκησαν στην κατάληψη ή τον αποκλεισμό του στρατιωτικού αεροδρομίου στη Σεβαστούπολης της Κριμαίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

"Καμία μονάδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας δεν έχει μετακινηθεί προς το αεροδρόμιο, πολλώ δε μάλλον δεν έλαβε μέρος στον αποκλεισμό του", δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου στο πρακτορείο Interfax, μετά την ανακοίνωση του ουκρανού υπουργού Εσωτερικών ότι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο αεροδρόμια στην Κριμαία, κάνοντας λόγο για εισβολή.

Νωρίτερα, ο ουκρανός υπουργός Αρσέν Αβάκοφ μέσω της σελίδας του στο Facebook ανακοίνωσε ότι  δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις ούτε υπήρξαν θύματα όταν ομάδα ενόπλων, που κατά τον ίδιο ήταν μέλη των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων ανέλαβαν τον έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης όπου βρίσκεται η βάση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

"Θεωρώ ότι αυτό που συνέβη είναι μία ένοπλη εισβολή και κατοχή που παραβιάζει όλες τις διεθνείς συμφωνίες και τους κανόνες", είπε ο Αβάκοφ περιγράφοντας την κατάληψη ως ένοπλη πρόκληση και κάνοντας έκκληση για διάλογο.