ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνικά - OIKONOMIA - Κρίση -

Πάτρα: Ημέρες «φαβέλας» απειλούν την πόλη

Το 40% των ακινήτων στην Πάτρα είναι ακατοίκητα με το ποσοστό το 2015 να εκτιμάται πως θα αγγίξει το 55% και θα συνοδεύεται από τη δημιουργία «φαβέλων» στην περιοχή.

Πρωταθλήτρια των εξώσεων αναδεικνύεται η Πάτρα  όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το τοπικό γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ.

Η πρωτεύουσα της Αχαΐας είναι από τα αστικά κέντρα που λόγω οικονομικής κρίσης έχει πληγεί περισσότερο και σε επίπεδο φοιτητικής στέγης

Ουσιαστικά η Πάτρα - σύμφωνα με τα όσα έχει καταγράψει η ΕΚΠΟΙΖΩ – βιώνει τον τέταρτο κύμα εξώσεων που είναι θέμα χρόνου να φέρει ημέρες όπου θα καταγράφονται εικόνες με σκηνίτες.

Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ ενώ σε πανελλαδική κλίμακα οι εξώσεις  παρουσιάζουν αύξηση κατά 30% στην Πάτρα το ποσοστό έχει εκτιναχθεί στο 50%.

Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα το πρώτο κύμα εξώσεων σημειώθηκε στα πρώτα χρόνια της κρίσης όταν ενοικιαστές δεν μπόρεσαν να πετύχουν μείωση του ενοικίου τους.

Το δεύτερο κύμα ήρθε μετά από λίγους μήνες όταν λόγω απώλειας ακόμα μεγαλύτερου εισοδήματος ενοικιαστές είδαν την πόρτα της εξόδου από τα σπίτια καθώς δεν ήταν σε θέση να καταβάλουν ούτε τα μειωμένα ενοίκια που είχαν συμφωνήσει.

Το τρίτο κύμα εξώσεων πάντα κατά το τοπικό γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώθηκε στην φοιτητική και σπουδαστική στέγη καθώς οι γονείς αδυνατούσαν να καταβάλουν το τίμημα που ‘χαν συμφωνήσει με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι ιδιοκτήτες τα νομικά μέσα εναντίον τους.

Το τέταρτο κύμα  είναι αυτό που αναμένεται να κορυφωθεί έως τα μέσα του 2015 και αφορά στην πλήρη διάλυση της οικονομική δυνατότητας των ενοικιαστών να καταβάλουν το τίμημα.

Το 40% των ακινήτων στην Πάτρα είναι ακατοίκητα με το ποσοστό το 2015 να εκτιμάται πως θα αγγίξει το 55% και θα συνοδεύεται από τη δημιουργία «φαβέλων» στην περιοχή. 

http://www.patrastimes.gr/

ΚΟΡΥΦΗ