ΔΗΜΟΣΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Πάτρα: Ακυρώνει την απόφαση του Δ. Σ. ο Γρ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη μη αποστολή στοιχείω

Με έγγραφο που υπογράφει ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Γιώργος Διδασκάλου ακυρώνεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας για τη μη αποστολή στοιχείων εργαζομένων για τον έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Με έγγραφο που υπογράφει ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Γιώργος Διδασκάλουακυρώνεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας για τη μη αποστολή στοιχείων εργαζομένων για τον έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Για το θέμα μάλιστα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης έχει κληθεί από τον Εισαγγελέα. Ο Δήμαρχος έχει επανειλημμένα τονίσει ότι στόχος δεν είναι ο έλεγχος για πλαστά πτυχία αλλά οι απολύσεις, γι΄αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μη αποστολής στοιχείων.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

«Με τον έλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η συγκυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), αποκαλύπτει την σκοπιμότητά της, για νέες χιλιάδες απολύσεων.

Θέλει να ξεφορτωθεί εργαζομένους με συγκροτημένα, πλήρη δικαιώματα και να ανοίξει το δρόμο ακόμα παραπέρα, σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε τομείς φιλέτα του δημοσίου και των ΟΤΑ.

Ψεύδεται η κυβέρνηση όταν λέει ότι με αυτόν τον τρόπο θέλει να αντιμετωπίσει όσους κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά.

Δεν δικαιολογούμε πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και δεν γινόμαστε τιμητές της «νομιμότητας της αξιοκρατίας και της διαφάνειας» της συγκυβέρνησης, που έχει κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα. Ο εντοπισμός των πλαστών πτυχίων είναι άλλη διαδικασία, που γίνεται και οφείλει να γίνεται από τις Διευθύνσεις Διοικητικών Υπηρεσιών. Διαδικασία που ξεκίνησε ήδη και στον Δήμο Πατρέων και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση. Η κυβέρνηση εμπλέκει τις δύο διαδικασίες με προφανείς σκοπούς.

Κυβέρνηση, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, κρύβουν σκόπιμα ότι είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους εργαζόμενους συμβασιούχους με ομηρικές σχέσεις εργασίας και τώρα μιλάνε για νόμιμες διαδικασίες, και αξιοκρατία στις απολύσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, αποφασίζει ότι κανένα στοιχείο και φάκελος εργαζόμενου να μην δοθεί με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλεί, ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε αντίθετοι και αντιπαλεύουμε τον Ν.4250/14 και στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για την κατάργησή του.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

«Ο εισαγγελέας Πατρών καλεί το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, να δώσει εξηγήσεις την Πέμπτη 30 Οκτώβρη, επειδή αρνήθηκε να στείλει στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων, επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις αντιλαϊκές υποδείξεις της κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο τον Πατραϊκό λαό, στη συγκέντρωση την Πέμπτη 30 Οκτώβρη, έξω από τα δικαστήρια στις 8:30 το πρωί.

Καλούμε όλα τα σωματεία του δήμου να πάρουν ανάλογες αποφάσεις για στάση εργασίας και συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια.

Τώρα χωρίς καμιά καθυστέρηση να συγκροτήσουμε Επιτροπή Αγώνα ΙΔΑΧ.

Συνεχίζουμε τον Αγώνα αταλάντευτα, μαζικά δυναμικά μέχρι να δικαιωθούμε! Κανένας επανέλεγχος των συμβάσεων ΙΔΑΧ, καμιά απόλυση!" αναφέρει η ανακοίνωση συμπαράστασης του Κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Νομού Αχαΐας.

ΚΟΡΥΦΗ