ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Ο Πελοπίδας Καλλίρης στο δεύτερο γύρο στην Κόρινθο

Από πολύ νωρίς είχαμε εκτιμήσει ότι ο Πελοπίδας Καλλίρης θα είναι ένας από τους δύο «μονομάχους» του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών. Φαινόταν από πολύ συγκεκριμένα δεδομένα που κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει πλέον

Από πολύ νωρίς είχαμε εκτιμήσει ότι ο Πελοπίδας Καλλίρης θα είναι ένας από τους δύο «μονομάχους» του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών. Φαινόταν από πολύ συγκεκριμένα δεδομένα που κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει πλέον:

1. Έχει πράγματι ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ. Δεν είναι μόνο η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ των υποψηφίων του, αλλά και η ΥΠΕΡΟΧΗ του ψηφοδελτίου σε επίπεδο καταλληλότητας για τη διοίκηση του Δήμου.

Μπορεί πράγματι, ο Καλλίρης στο λίγο χρόνο που μεσολάβησε από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους να «έχασε χρόνο» από προεκλογικά πυροτεχνήματα που ….η εποχή ίσως επιτάσσει, αλλά η επένδυση χρόνου και κόπου στο να επιλέξει και να επιστρατεύσει τους καλύτερους, τελικά απέδωσε.

Άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι τον ενδιαφέρει η ποιότητα της επόμενης διοίκησης κι όχι απλά μια εκλογική νίκη.

2. «ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΕ» εκλογικά (όπως έχουμε ξαναγράψει) τον Β. Νανόπουλο που έδειχνε την επόμενη μέρα των προηγούμενων εκλογών να είναι ο επικρατέστερος για τη δημαρχεία.

3. Η περιφέρεια του Δήμου Κορινθίων, που παραδοσιακά ψηφίζει και με γνώμονα την κομματική καταβολή του υποψηφίου, ανταποκρίνεται θετικά στη ΣΤΗΡΙΞΗ της Νέας Δημοκρατίας προς την υποψηφιότητα Καλλίρη, που έχει παράλληλα συγκεντρώσει στο ψηφοδέλτιό του τη ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των αιρετών μελών της Νομαρχιακής Οργάνωσης, ενώ έχει στο πλευρό του υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από όλο το Νομό.

4. Η αποδεδειγμένη εμπειρία, ικανότητα , κυρίως όμως αποτελεσματικότητα του ίδιου από θέσεις ευθύνης σε κυβερνητικό επίπεδο, δημιουργεί στους πολίτες τη σιγουριά για μια καλή διοίκηση.

Η γνώση του σε θέματα απορρόφησης και διαχείρισης κονδυλίων και πόρων σε εθνικό και ευρωπαικό επίπεδο, είναι ένα ακόμα στοιχείο που θα αποδείξει τη χρησιμότητά του για το Δήμο Κορινθίων.

Άλλωστε, αυτό επιβεβαιώνεται και από το ιδιαίτερα προσεγμένο και ρεαλιστικό Πρόγραμμα του Συνδυασμού που για να είμαστε αντικειμενικοί, είναι ΤΟ ΜΟΝΟ που αντιμετωπίζει συνολικά και στοχευμένα τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο.

5. Ο τρόπος που επέλεξε η ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ και ο Καλλίρης να διανύσουν την προεκλογική περίοδο, αναγνωρίζεται επίσης στα πολύ θετικά στοιχεία του Συνδυασμού. Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος κουράστηκε από τις κοκορομαχίες της τελευταίας πενταετίας. 6

6. Αποτελεί ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ. Η απλή αναλογική, ορίζει αυτή ακριβώς τη συνθήκη. Ο επόμενος Δήμαρχος πρέπει πρώτα να έχει αυτή την ικανότητα για να μπορεί να είναι αποτελεσματικός.

Και είναι πραγματικά γνήσιο απορίας ΠΩΣ οι αντίπαλοι του Καλλίρη, που έχουν την τελευταία δεκαετία αντιπαρατεθεί σε βαθμό ακρότητας, θα μπορούσαν να συνυπάρξουν υπό τη δημαρχία ενός εξ αυτών.

7. Σε εκλογικούς όρους, σε μια εποχή που οι πολίτες δείχνουν να επιθυμούν την υπέρβαση, ο Συνδυασμός του Καλλίρη είναι τελικά η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. Η άλλη επιλογή.

Την ίδια στιγμή ΄που οι πολιτικοί αντίπαλοί του έχουν πλέον πιάσει το εκλογικό τους «ταβάνι», η ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ κάνει το ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΦΙΝΙΣ των τελευταίων δεκαετιών.

8. Γινεται στόχος; ΦΥΣΙΚΑ. Στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ του δεύτερου γύρου, διαπιστώνεται από την «πιάτσα» ότι όποιος βρεθεί απέναντι από τη ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ και τον Πελοπίδα Καλλίρη, έχει ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει.

Αυτό από μόνο του εξηγεί πολλά.

ΚΟΡΥΦΗ