ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κεντρική Πολιτική -

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ΓΓ Υποδοχής στο υπουργείο Εσωτερικών

Είχε διατελέσει πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Διορίστηκε ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης στη  θέση Γενικού Γραμματέα Υποδοχής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Την απόφαση αυτή υπέγραψε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο διορισμός του 63χρονου ιατρού δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στο τεύχος Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων και Οργάνων Διοίκησης Φορέων του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα (ΦΕΚ. 183/Υ. Ο. Δ. Δ. /6-4-2016).  

Ο κ. Βουδούρης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, συνεργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια με το ΣΥΡΙΖΑ - ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου το 2014 και υποψήφιος βουλευτής, στις εθνικές εκλογές του 2015, αλλά δεν εξελέγη.

Εκτός των άλλων, η δράση του κ. Βουδούρη στο λεγόμενο ανθρωπιστικό κίνημα από τη δεκαετία του ΄80 έπαιξε ρόλο στην επιλογή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ για τη θέση του επικεφαλής της γραμματείας η οποία θα έχει την αρμοδιότητα της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος.

Ο κ. Βουδούρης διετέλεσε πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (1996-2001) και αντιπρόεδρος της διεθνούς οργάνωσης Médecins Sans Frontières (1998-99).

Πάντως, αξίζει να επισημανθεί ότι η κομματική διαδρομή του κ. Βουδούρη ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, αναπτύσσοντας δράση στον τομέα της Υγείας. Εκλέχθηκε βουλευτής Μεσσηνίας το 2009, με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο διαγράφηκε, το 2012, μετά την καταψήφιση του δεύτερου μνημονίου (είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο).

Προσχώρησε την ίδια χρονιά στη Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ), εξελέγη βουλευτής με το ψηφοδέλτιό της. Αρχές 2013 διαγράφηκε λόγω συνεχών διαφωνιών του με το κόμμα του κ. Φωτη Κουβέλη (η αφορμή για τη διαγραφή του ήρθε όταν στήριξε στη Βουλή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο).

Δημιούργησε την πολιτική κίνηση «Κοινωνία Πρώτα» και κατήλθε στις τοπικές εκλογές του 2014  ως υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με το ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2015 και δεν εξελέγη.

ΚΟΡΥΦΗ