ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κεντρική Πολιτική -

Νυχτερινό θρίλερ με τα ψηφοδέλτια στη Μεσσηνία για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Με πολλαπλές δυστοκίες και υπό την πίεση του χρόνου καταρτίστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, καθώς παράγοντες του κόμματος και εκπρόσωποι τάσεων και ρευμάτων, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν όρους και εκπροσωπήσεις στους συνδυασμούς

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή στην Καλαμάτα
Με πολλαπλές δυστοκίες και υπό την πίεση του χρόνου καταρτίστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, καθώς παράγοντες του κόμματος και εκπρόσωποι τάσεων και ρευμάτων, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν όρους και εκπροσωπήσεις στους συνδυασμούς.
Η αρμόδια επιτροπή για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων δεν παρέδωσε ούτε και την Τετάρτη τις τελικές της εισηγήσεις και, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία θα ολοκληρωνόταν την τελευταία στιγμή, αργά χθες βράδυ, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Πάντως, από τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής είναι πολύ αμφίβολο στο ψηφοδέλτιο να βρίσκεται ο πρώην δήμαρχος Αετού Δ. Δριμής, αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Μ. Μάκαρης.
Υπενθυμίζουμε ότι η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή, στις 7.00 το απόγευμα, στο κλειστό γήπεδο της Παραλίας, με ομιλητή τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα.


Ν.Δ.
Είναι πρωτοφανής η δυστοκία και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο κυβερνών κόμμα, όσον αφορά στο όνομα του προσώπου που θα κλείσει το ψηφοδέλτιο. Αν και ασκήθηκαν ασφυκτικές πιέσεις στον αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, επέμεινε στην αρνητική του απάντηση.
Από εκεί και πέρα, επαφή υπήρξε και με τον Παναγιώτη Τσίγγανο, αλλά κι από εκεί τα στελέχη του κόμματος εισέπραξαν ένα καταρχήν «όχι», χωρίς να σημαίνει, όμως, ότι αποσύρθηκε κι αυτό το όνομα. (Νεότερη ενημέρωση εδώ)


ΚΚΕ
Οι υποψήφιοι στο νομό μας είναι οι εξής: Διασάκος Νίκος- οδοντίατρος, Ζαφείρη Αγγελική-σπουδάστρια, Καντζιλιέρη Χριστίνα- κτηνίατρος, δημοτική σύμβουλος Καλαμάτας, συνεργαζόμενη, Κατσάς Αντώνης-δικηγόρος, συνεργαζόμενος, Κουκούμης Σαράντος-συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Κουφαλάκος Παναγιώτης-Γραμματεία ΠΑΜΕ, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ (σ.σ. ξέχασαν να αναφέρουν ότι πέρασε και ένα φεγγάρι από το κόμμα του Μιχ. Χαραλαμπίδη) και Χρηστέα Στέλλα.
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις εθνικές εκλογές της 25ης Γενάρη 2015 παρουσίασε χθες ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η αλλαγή συσχετισμών παντού, μέσα στο λαό, μέσα στη Βουλή, υπέρ του ΚΚΕ, θα δώσει ώθηση στο να βγει η εργατική τάξη, ο λαός στο προσκήνιο, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Οικοδομώντας τη συμμαχία του ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.
Για μια διακυβέρνηση η οποία σήμερα -κι όχι για το απώτερο μέλλον- είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία και επίκαιρη και η οποία θα κοινωνικοποιήσει τον πλούτο που παράγει ο λαός μας. Θα αξιοποιήσει όλες τις μεγάλες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας. Θα δρομολογήσει τη λύτρωση από τις αλυσίδες της Ε.Ε. και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών που μόνο δεινά έχουν επιφυλάξει για το λαό και τη χώρα μας.
Μια κυβέρνηση των εργατών, του λαού, που θα πει προς όλες τις κατευθύνσεις καθαρά και παστρικά, χωρίς "ναι μεν αλλά", ότι το κρατικό χρέος που πληρώνει ο λαός δεν το αναγνωρίζει ως χρέος του λαού, αλλά ως χρέος που δημιούργησαν οι κηφήνες της εγχώριας και διεθνούς πλουτοκρατίας, για να θησαυρίζουν οι ίδιοι και να υποφέρει ο λαός.
Μια κυβέρνηση που θα έχει συγκεκριμένο σχέδιο πανεθνικό, επιστημονικά επεξεργασμένο για την ανάπτυξη της οικονομίας, για την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους και όλες. Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ».


ΠΑΣΟΚ
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής τα πρώτα ονόματα που φαίνεται να έχουν κλείσει είναι: Νάντια Γιαννακοπούλου, Διονύσης Αλευράς, Γιάννης Κατσαργύρης και Γιώργος Χοτζέας.


ΠΟΤΑΜΙ
Στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη υποψήφιοι στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, θα είναι οι εξής: Χάρης Σαββίδης-αρχιτέκτονας, Γιώργος Γιαννακέας-επιχειρηματίας, Γιώργος Γιαννόπουλος- ηθοποιός, Σταυρούλα Κάτσου-λογίστρια, Παναγιώτης Μπακέας-εργαζόμενος στην COSMOTE και Παναγιώτης Σιαβελής-φυσιοθεραπευτής.
Να σημειώσουμε ότι τα γραφεία του κόμματος στην Καλαμάτα βρίσκονται στις αρχές της οδού Γεωργούλη και σύντομα θα υπάρξει επίσημη εκδήλωση με την παρουσίαση των υποψηφίων.


ΚΙΝΗΜΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
Την Τρίπολη θα επισκεφθεί ο αρχηγός του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα στην αρκαδική πρωτεύουσα, όπου το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και θα ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια με τους υποψήφιους βουλευτές στους νομούς της Πελοποννήσου.


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ανακοινώθηκαν και από τη Χρυσή Αυγή οι υποψήφιοι για όλη την Ελλάδα. Στη Μεσσηνία υποψήφιοι είναι οι εξής: Ανδρουτσόπουλος Ιωάννης-υπάλληλος ΔΕΗ, Γιαννακόπουλος Γεώργιος-ιδιοκτήτης ταχυμεταφορικής εταιρείας, Κανελλοπούλου Μαρία-υπάλληλος γραφείου, Κονιάρη Στυλιανή-οικιακά, Κουκούτσης Δημήτριος- οδοντίατρος, βουλευτής, Κωνσταντακόπουλος Γεώργιος- επιχειρηματίας, Οικονομόπουλος Κωνσταντίνος- υπάλληλος. 

- See more at: http://tharrosnews.gr

ΚΟΡΥΦΗ