ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -

Ναύπλιο: Η πόλη γιορτάζει τη «Νύχτα των Μουσείων»

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Τουρισμού και την υποστήριξη του δήµου Ναυπλιέων.


Και η πόλη του Ναυπλίου συμμετέχει στην διεθνή γιορτή των μουσείων!

Μεθαύριο Σάββατο, 17 Μαΐου το Ναύπλιο γιορτάζει τη «Νύχτα των Μουσείων», με την συμμετοχή του μουσείου Παιδικής Ηλικίας Σταθμός, του πολιτιστικού πολυχώρου Φουγάρο, της Δημοτικής Πινακοθήκης, του παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης & Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, του Αρχαιολογικού μουσείου, του Εκθεσιακού και πολιτιστικού χώρου της ALPHA BANK και του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος -Μουσείο «Β. Παπαντωνίου».

Οι επιτυχείς διοργανώσεις του ευρωπαϊκού εορτασμού της «Νύχτας των Μουσείων», που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια με τη συνεργασία όλων των μουσείων και χώρων τέχνης του Ναυπλίου, σε συνδιοργάνωση με τον δήμο, είχαν ως αποτέλεσμα ο εορτασμός αυτός να εξελιχθεί σε θεσμό για την πόλη του Ναυπλίου.
Τη νύχτα αυτή, όλοι οι πολιτιστικοί χώροι του Ναυπλίου παραμένουν ανοιχτοί με ελεύθερη είσοδο ως αργά το βράδυ, ενώ ζωντανή μουσική από τοπικά μουσικά σχήματα συνοδεύει τους επισκέπτες.

Το «μήνυμα» της γιορτής των μουσείων θα μεταδίδεται με τη βοήθεια των παιδιών και του τρένου της πόλης, με τη συμβολή της συνεργάτιδας του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος (ΠΛΙ) στα εκπαιδευτικά προγράμματα Γιάννας Βασιλείου και της καθηγήτριας εικαστικών και προέδρου του σωματείου «Οι φίλοι του ΠΛΙ», Τίνας Γκιόλα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Τουρισμού και την υποστήριξη του δήµου Ναυπλιέων.

ΚΟΡΥΦΗ