OIKONOMIA -

«Μπουρλότο» στην έκθεση του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Όπως καταγγέλλουν οι δυο παρατάξεις της μειοψηφίας ουσιαστικά εξαπατήθηκαν εχθές το μεσημέρι ώστε να μην παραστούν στην τελετή βράβευσης του Επιμελητηρίου - Επιβεβαιώνει ο Δ. Ραψωματιώτης, καταδικάζει ο Αντιπρόεδρος Σ. Κουκουλάκης

Κι’ εκεί που λέγαμε ότι εμφανίστηκαν κάποια σημάδια βελτίωσης στην προσέλευση του κόσμου μετά την αποτυχία, πάντα κατά τη γνώμη μας αλλά και άλλων, των εγκαινίων της έκθεσης του Επιμελητηρίου Κορινθίας ήρθαν οι χθεσινές εξελίξεις να βάλουν «φωτιά» και να διχάσουν τον επιχειρηματικό κόσμο της Κορινθίας.

Όπως καταγγέλλουν οι δυο παρατάξεις της μειοψηφίας (με σχεδόν το 50% του επιχειρηματικού κόσμου του νομού στις τελευταίες εκλογές) σε σημερινή ανακοίνωση, ουσιαστικά εξαπατήθηκαν εχθές το μεσημέρι ώστε να μην παραστούν στην τελετή βράβευσης που διοργάνωνε το Επιμελητήριο στο χώρο του Καζίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους (δείτε εδώ όλη την ανακοίνωση)  δέχθηκαν τηλεφωνική ενημέρωση από την Γραμματεία του προέδρου κ. Πιτσάκη κα Κασμά, με την οποία τους γνωστοποιήθηκε η ΑΝΑΒΟΛΗ της εκδήλωσης για τη βράβευση επιχειρηματιών της Πελοποννήσου.

"Παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε να γίνει και εγγράφως αυτή η ενημέρωση, αυτό δεν έγινε ποτέ αφού βέβαια η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά".

Η ανακοίνωση των δυο παρατάξεων της μειοψηφίας χαρακτηρίζει ψεύτη, δειλό και εξωφρενικά μικροπρεπή τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Παναγιώτη Πιτσάκη.

Εφόσον τα παραπάνω αληθεύουν καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για «καψόνι» που εξελίχθηκε σε κοροιδία με σκοπό από ότι φαίνεται να αποκλειστούν οι δυο παρατάξεις από την τελετή.

Αυτό που ίσως δεν καταλαβαίνει ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του είναι ότι αποκλείοντας τις δυο παρατάξεις από την τελετή ταυτόχρονα αποκλείει και το 50% του επιχειρηματικού κόσμου διότι τα πρόσωπα δεν εκπροσωπούν τους εαυτούς τους αλλά τους μισούς επιχειρηματίες του νομού.

Εφόσον αληθεύουν όλα αυτά (και αναμένοντας τις ανακοινώσεις της διοίκησης του Επιμελητηρίου) πρόκειται κατά τη γνώμη μας για ένα καταστροφικά επικοινωνιακό αλλά και θεσμικό λάθος που φανερώνει διχαστικές και ρεβανσιστικές τάσεις.

Η έκθεση περίμενε το Σαββατοκύριακο μήπως και ανακάμψει μετά την καχεκτική προσέλευση του κόσμου τις προηγούμενες ημέρες και με τέτοιες ενέργειες θεωρούμε πολύ δύσκολο πλέον αυτό να συμβεί.

Κατά τη γνώμη μας εχθές το βράδυ έπεσαν τίτλοι τέλους σε μια έκθεση που

  • ξεκίνησε με προβλήματα με το χώρο και το όνομα,
  • στη συνέχεια είχαμε προβλήματα με την πολύ χαμηλή προσέλευση κόσμου στα εγκαίνια αλλά και τις επόμενες ημέρες και
  • εχθές είχαμε και την «χαριστική βολή» με τον αποκλεισμό του μισού επιχειρηματικού κόσμου από την τελετή βράβευσης.

Τη Δευτέρα η Έκθεση θα κάνει «ταμείο» και περιμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψη των διοικούντων τόσο για το γεγονός που καταγγέλεται αυτό όσο και για την χαμηλή προσέλευση του κόσμου παρά το γεγονός ότι διεξάγεται στο κέντρο της Κορίνθου, δυο βήματα από τα πολυάριθμα καφέ.

Αν και από ότι υποπτευόμαστε, από την επικοινωνιακή τακτική συνεργατών και φίλων του προέδρου αυτές τις ημέρες, θα μιλήσουν για ανεπανάληπτη επιτυχία. Ο κόσμος πάντως καταλαβαίνει.

«Ήταν στραβό το κλήμα, το ‘φαγε και ο γάιδαρος»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε ανάρτησή του ο Β’ Αντιπρόεδρος Σωτήρης Κουκουλάκης  διαχώρισε την θέση του καταγγέλλοντας πρακτικές που αποκλείουν και δε συνθέτουν και δηλώνει άγνοια .

Δείτε την ανακοίνωσή που εξέδωσε δια μέσου facebook τώρα

ΔΗΛΩΣΗ
Στην πιο ακατάλληλη χρονική στιγμή, βρίσκομαι επίσης σε δυσάρεστη θέση με τους συναδέλφους μου στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Κορινθίας-μέλη της αντιπολίτευσης, να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά δεν έχω καμία ευθύνη για το σχετικό δυσάρεστο συμβάν που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, για το οποίο ενημερώθηκα πολύ αργότερα εντελώς τυχαία.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε συμπεριφορές που αποκλείουν και δε συνθέτουν. Απ’ όπου κι αν αυτές προέρχονται ή προκαλούνται.

Οι γενικεύσεις της ανακοίνωσης δε με αφορούν. Ο σεβασμός μου προς τα μέλη του Δ.Σ., που πάνω απ’ όλα είναι συνάδελφοι επαγγελματίες που καθημερινά αγωνίζονται να επιβιώσουν, είναι για μένα αδιαπραγμάτευτος και τα 12 χρόνια της επιμελητηριακής μου πορείας.

Με αυτές τις σκέψεις, ζήτησα ήδη τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, αμέσως μετά την Έκθεση, με μοναδικό θέμα το σχετικό συμβάν.

Μόνο με συνεννόηση και υπευθυνότητα θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συναδέλφων μας.-

 

 

 

 

ΚΟΡΥΦΗ