ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -

Μία νεκρή από τις πλημμύρες στο Αργος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πόλη σύμφωνα με το δήμαρχο. Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου

Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από υπόγειο οικίας επί της οδού Χαντζή στο Άργος, κατά τη διάρκεια άντλησης υδάτων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πόλη σύμφωνα με το δήμαρχο. Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου.

 

 

Όπως δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o δήμαρχος του Άργους, Δημήτρης Καμπόσος, πρόκειται για μια 55χρονη σερβικής καταγωγής που διέμενε σε υπόγειο στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Καμπόσος ανέφερε ότι το Άργος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκανε λόγο για εκταταμένες ζημιές σε όλο το δήμο Άργους - Μυκηνών.
Ολονύχτια μάχη έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες που έφτασαν απ' όλη την Πελοπόννησο και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας στην πόλη του Αργους, προκειμένου να διασώσουν πολίτες και τις περιουσίες τους από τα ορμητικά νερά δύο ξεροπόταμων, που υπερχείλισαν και ανέβασαν τη στάθμη του νερού στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης, κυρίως στις ανατολικές συνοικίες.
Για αρκετές ώρες η πόλη ήταν αποκομμένη λόγω των πλημμυρών, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν πολλές περιοχές της επαρχίας Άργους, από τα ορεινά, όπως είναι η Καρυά και τα Σπανέικα, μέχρι τα πεδινά, στη Νέα Κίο, το Κεφαλάρι, το Σκαφιδάκι, τους

Μύλος και την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, τόσο το βράδυ, όσο και τώρα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης, στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.
Τα φαινόμενα έχουν κοπάσει σήμερα το πρωί και συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων, η οποίες έχουν φτάσει τις 40, ενώ σε λίγο φτάνει και ενίσχυση με μηχανικά μέσα από στρατιωτικά μηχανήματα της μονάδας Μηχανικού στο Λουτράκι, προκειμένου να ενισχύσουν τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Πλημμύρες όμως έπληξαν τη νύχτα τόσο το Κιάτο, όσο και την Κόρινθο, από την έντονη βροχόπτωση. Στο Κιάτο οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από τα σπίτια τους ξεπέρασαν τις 100 και στη Κόρινθο έφτασαν τις 30, ενώ για αρκετές ώρες θα συνεχιστεί η άντληση των υδάτων.
Στην Κυπαρισσία έχουν υποχωρήσει τα νερά και δεν υφίσταται πρόβλημα.

Κλειστά σχολεία στην Κυνουρία
Ζημιές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ζημιές και στην περιοχή της Κυνουρίας, όπου για προληπτικούς λόγους με απόφαση των δημάρχων βόρειας και νότιας Κυνουρίας κλειστά είναι σήμερα όλα τα σχολεία της επαρχίας.
Το σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζεται στον κάμπο του Λεωνιδίου και στην περιοχή Λάκκος, όπου η ισχυρή βροχόπτωση και οι θυελλώδης άνεμοι φούσκωσαν τη θάλασσα και πλημμύρισαν τα περιβόλια και καλλιέργειες κηπευτικών.

Στη βόρεια Κυνουρία υπάρχουν προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους στα χωριά Άγιος Ανδρέας, Κορακοβούνι και Κούτρουφα, ενώ πέτρες έχουν πέσει και στο δρόμο Τρίπολης - Άστρους. Συνεργεία του δήμου βρίσκονται στα σημεία που έχουν προκληθεί ζημιές και εκτιμάται πως έως το μεσημέρι θα έχουν αποκατασταθεί.
Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Μανόλης Σκαντζός, το σοβαρότερο πρόβλημα είναι τα σκουπίδια που έχουν ξεβράσει τα ποτάμια της Αργολίδας, στον Αργολικό κόλπο.
Ο κ. Σκαντζός ανέφερε ότι τόνοι σκουπιδιών έχουν «πνίξει'» τα παράλια της βόρειας Κυνουρίας στην περιοχή του Ξηροπήγαδου και προσπαθεί να βρει λύση.

http://www.ethnos.gr/

ΚΟΡΥΦΗ