ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Έγκλημα -

Μείωση ληστειών και κλοπών το 2014 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μείωση στις ληστείες και τις κλοπές δείχνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας για τη χρονιά που πέρασε. Αντίθετα, παρατηρείται αύξηση στις απάτες και τις πλαστογραφίες, καθώς και στην κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Συγκεκριμένα, οι ληστείες μειώθηκαν από 139 πρόπερσι σε 86 πέρυσι. Οι δε κλοπές μειώθηκαν από 4.857 το 2013, σε 4.164 το 2014. 
Οι απάτες όμως αυξήθηκαν σε 117, έναντι 99 πρόπερσι - όπως και οι υποθέσεις πλαστογραφίας, που ήταν 101 το 2014, έναντι 83 το 2013. 
Επίσης, περισσότερες ήταν και οι υποθέσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων που χειρίστηκαν οι αστυνομικές αρχές: Την περσινή χρονιά ο αριθμός τους ανήλθε σε 262, από 163 πρόπερσι.

ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές ληστείες γίνονται σε σπίτια όπου οι δράστες μπαίνουν με σκοπό να κλέψουν, καθώς επίσης σε ανθρώπους που μπορεί να περνούν τυχαία από κάπου και να γίνουν στόχος.
Επίσης οι περισσότερες κλοπές και διαρρήξεις γίνονται σε σπίτια, και πολύ λιγότερες σε καταστήματα και χώρους που μπορεί να διαθέτουν συναγερμούς και άλλα μέτρα ασφάλειας. 

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/
 

ΚΟΡΥΦΗ