ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Philoxenia 2012

Ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο έδειξαν και ενημερώθηκαν περισσότεροι από 20 ξένοι tour operator. Τις δυο τελευταίες ημέρες διανεμήθηκαν στο κοινό προωθητικά φυλλάδια και dvd για την Πελοπόννησο

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Philoxenia 2012, τη μοναδική διεθνή έκθεση τουρισμού που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, και εστίασε το ενδιαφέρον στις τουριστικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων η Περιφέρεια Πελοποννήσου βραβεύτηκε για την συμμετοχή  της. Η αρμόδια Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου παραλαμβάνοντας  το βραβείο και απευθυνόμενη στους  τουριστικούς πράκτορες ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενώ, παράλληλα, κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού να εμπιστευθεί το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας επισημαίνοντας ότι η έξοδος της χώρας μας από την κρίση περνά μέσα από τις αιρετές Περιφέρειες.

 

Το Περίπτερο της Περιφέρειας  Πελοποννήσου επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού η οποία έδειξε ιδιαίτερο  ενδιαφέρον για  τις σύγχρονες  εφαρμογές κινητής τεχνολογίας  που θέτει στη διάθεση του  κοινού η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στο χώρο του περιπτέρου της  η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοξένησε 30 και πλέον επαγγελματίες και εκπροσώπους των φορέων του τουρισμού της Περιφέρειας.

Οι δυο πρώτες ημέρες της έκθεσης  αφορούσαν αποκλειστικά τους επαγγελματίες  του τουρισμού, όπου εξειδικευμένο  προσωπικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, τους ενημέρωνε για τον προορισμό και τους έφερνε σε επαφή με τους Πελοποννήσιους επαγγελματίες. Ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο έδειξαν και ενημερώθηκαν περισσότεροι από 20 ξένοι tour operator. Τις δυο τελευταίες ημέρες διανεμήθηκαν στο κοινό προωθητικά φυλλάδια και dvd για την Πελοπόννησο.

Στην έκθεση εκπροσωπήθηκαν ταξιδιωτικοί προορισμοί από όλον τον κόσμο, ενώ, παράλληλα, το «παρών» έδωσαν τουριστικές  επιχειρήσεις από την Ελλάδα, εκπροσωπώντας  διαφορετικούς τομείς του κλάδου, έχοντας τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης.

Επικεφαλείς της αποστολής της  Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν οι Θεματικοί  Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα  Νικολάκου και Ανδρέας Πουλάς. Το περίπτερο υποστήριξαν οι συμμετέχοντες φορείς τουρισμού, όπως η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας μέσω του προέδρου της κ. Δημήτριο Πολλάλη καθώς και άλλων μελών, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Τολού με πολυπληθή εκπροσώπηση, ξενοδόχοι και τουριστικά γραφεία από τη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Αργολίδα, εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού Λουτρακίου αλλά και επιχειρηματίες από την περιοχή της Αχαΐας και των Καλαβρύτων γεγονός το οποίο καταδεικνύει, έμπρακτα, τη συνολική θεώρηση της Πελοποννήσου ως προορισμού.

ΚΟΡΥΦΗ