ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Έγκλημα -

«Λερναία Ύδρα» το κύκλωμα των Βουλγάρων με τις απάτες

Το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου εξιχνίασε 8 περιπτώσεις απάτης και 20 περιπτώσεις απόπειρας απάτης σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία.

Τελειωμό δεν έχει το κύκλωμα απατεώνων από τη Βουλγαρία που, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και εξιστόρηση σεναρίων περί τραυματισμού συγγενικών προσώπων, προσπαθούν να αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχουν τους τελευταίους μήνες συλληφθεί πολλά μέλη του κυκλώματος, ωστόσο καινούργια πλοκάμια  ξεπετάγονται συνεχώς.

Και στη Κορινθία τα κρούσματα συνεχίζονται, παρά τη σύλληψη μέλους του κυκλώματος, ενώ χθες αποκαλύφθηκαν άλλες 28 τέτοιες περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου. 


Σύλληψη
Το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου εξιχνίασε 8 περιπτώσεις απάτης και 20 περιπτώσεις απόπειρας απάτης σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία. Μάλιστα, την Τετάρτη το βράδυ, στην Κόρινθο, συνελήφθη ένας 55χρονος Βούλγαρος.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη. 

Όπως είναι γνωστό, τα μέλη του κυκλώματος, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθή.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακριβώσουν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένα άτομα, στη συνέχεια δηλώνουν ψευδώς την ιδιότητα του αστυνομικού ή του γιατρού ή του δικηγόρου. Με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το τέκνο τους ή άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
 
Σε όλη την Πελοπόννησο
Από την τελευταία έρευνα προέκυψε ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το κύκλωμα διέπραξε:
-2 περιπτώσεις απάτης και 11 περιπτώσεις αποπειρών απάτης στην Κορινθία
-4 περιπτώσεις απάτης και 9 περιπτώσεις αποπειρών απάτης στην Αργολίδα
-2 περιπτώσεις απάτης, στην Τρίπολη και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεγαλόπολης.
Από την εγκληματική τους δράση αυτούς τους δύο μήνες είχαν αποσπάσει συνολικά 31.900 ευρώ, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια, ενώ το χρηματικό ποσό που αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ανέρχεται συνολικά σε 320.000 ευρώ.

Της Βίκυς Βετουλάκη 

ΚΟΡΥΦΗ