ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - LIFESTYLE -

Κοιμηθείτε γυμνοί. Αδυνατίζει, ομορφαίνει και βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο ύπνος χωρίς ρούχα βοηθάει τη σωματική και ψυχική υγεία τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών. Ο ύπνος χωρίς ρούχα είναι καλύτερος και πιο ποιοτικός

«Όταν κοιμάμαι φοράω μόνο πέντε σταγόνες του Channel Νo 5», είχε πει η Μέριλιν Μονρόε το 1954, όταν την ρώτησαν τι φοράει πριν να ξαπλώσει στο κρεβάτι. Παρόλο που τότε η απάντηση της είχε προκαλέσει αντιδράσεις, σήμερα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πολύ σωστά έπραττε.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο ύπνος χωρίς ρούχα βοηθάει τη σωματική και ψυχική υγεία τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών. Ο ύπνος χωρίς ρούχα είναι καλύτερος και πιο ποιοτικός

Για να αποκοιμηθεί κάποιος, η θερμοκρασία του σώματός του πρέπει να πέσει τουλάχιστον μισό βαθμό. Όταν κάποιος κοιμάται γυμνός, η θερμοκρασία του σώματος πέφτει πιο γρήγορα και διατηρείται περισσότερο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Οι πιτζάμες και τα εσώρουχα εκπέμπουν ζέστη, με αποτέλεσμα να διακόπτεται ο ύπνος εξαιτίας της εφίδρωσης που προκαλείται.
Η υψηλή θερμοκρασία διαταράσσει τον ύπνο και δεν αφήνει τον οργανισμό να περάσει σε βαθύτερα στάδια ύπνου, που ξεκουράζουν το σώμα και ανασυγκροτούν τον εγκέφαλο. 

Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό

Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας, η μείωση της θερμοκρασίας του σώματος ενεργοποιεί και αυξάνει το καφέ λίπος, που έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην καύση θερμίδων.

Βοηθάει στη διατήρηση των επιπέδων της κορτιζόλης

Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη που σχετίζεται με το στρες και αυξημένη όρεξη για τροφή. Τα επίπεδα κορτιζόλης είναι συνήθως χαμηλότερα, όταν κάποιος κοιμάται βαθιά.

Όταν όμως, ο ύπνος διακόπτεται, το σώμα αυτομάτως παράγει περισσότερη κορτιζόλη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πρωί, όταν ξυπνήσουμε να πεινάμε υπερβολικά και συνήθως μας ανοίγει την όρεξη για κάτι γλυκό.

Παράλληλα, τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης προκαλούν υψηλή πίεση του αίματος, υψηλή χοληστερόλη, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και αυξημένη όρεξη.

Επιτρέπει στο σώμα να αναπνεύσει

Τα κολλητά ρούχα σε συνδυασμό με τον ιδρώτα και την τριβή με το σώμα, δημιουργούν σπυράκια. Χωρίς τα ρούχα το σώμα παραμένει δροσερό και ο οργανισμός παράγει αυξητική ορμόνη, που συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων του σώματος, αλλά και ορμονών με αντιγηραντική δράση, όπως η μελατονίνη.

Προστατεύει τις γυναίκες από μολύνσεις της ευαίσθητης περιοχής

Τα εσώρουχα προκαλούν εφίδρωση, γιατί δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει. Αναπτύσσονται παθογόνοι μικροοργανισμοί που πολλαπλασιάζονται, όταν βρίσκονται σε ζεστό και υγρό περιβάλλον και προκαλούν μυκητιάσεις και ερεθισμούς.

Βοηθάει την υγεία των ανδρικών γεννητικών οργάνων και αυξάνει τη γονιμότητά τους

Αυτό έδειξε μεγάλη φιλανδική έρευνα. Η φυσιολογική θερμοκρασία των όρχεων πρέπει να είναι 1-2° C χαμηλότερη από το υπόλοιπο σώμα. Η υπερθέρμανση των όρχεων προκαλεί μειωμένη κινητικότητα των σπερματοζωαρίων και επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος.

Βελτιώνει τη διάθεση, αλλά και τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών

Το 57% των ανθρώπων που κοιμούνται γυμνοί υποστηρίζουν ότι είναι πιο ευτυχισμένοι στη σχέση τους. Αυτό συμβαίνει γιατί η επαφή σώμα με σώμα απελευθερώνει οξυτοκίνη ή όπως αλλιώς ονομάζεται, η ορμόνη της αγάπης. Έτσι, το άτομο νιώθει πιο χαρούμενο και έχει μεγαλύτερη όρεξη για σεξ.

ΚΟΡΥΦΗ