Στον πιο βατό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου (30/8 - 14/09), ο οποίος θα φιλοξενηθεί στη Σεβίλλη, κληρώθηκε η Εθνική μπάσκετ. Επικεφαλής η Αργεντινή, Κροατία, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη και Φιλιππίνες οι έτερες αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο δρόμο για τη διάκριση.

Πιο εύκολο δεν θα μπορούσε να είναι το έργο της Εθνικής στη πρώτη φάση του Μουντομπάσκετ. Μόνο η... ζέστη στην Ανδαλουσία, Σεβίλλη για την ακρίβεια, μοιάζει ικανή να "αποσυντονίσει" την "επίσημη αγαπημένη" και να της φράξει το δρόμο όχι μόνο για την πρόκριση (πρώτοι τέσσερις κάθε ομίλου), αλλά και την πρωτιά του 2ου ομίλου έτσι ώστε να αποφύγει μια μάχη με τις ισχυρές ομάδες του 1ου, με τον οποίο και διασταυρώνεται στα νοκ άουτ.

Ούτε καν η Αργεντινή δεν τρομάζει πλέον, υπό την προϋπόθεση ότι η το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έχοντας βρει μέχρι τότε προπονητή, θα παρουσιαστεί όσο σοβαρό απαιτούν οι συνθήκες για να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί στο διάβα του.

Η Κροατία και το Πουέρτο Ρίκο είναι παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος. Ποιοτικές μεν, αλλά σαφέστατα στα μέτρα μιας εθνικής που θα ταξιδέψει τον Αύγουστο στην Ισπανία με συγκεκριμένο σχέδιο και κυρίως αγωνιστική ισορροπία.

Για την αθλητική Σενεγάλη, τρίτη στο Παναφρικανικό και η οποία κινδύνευε με αποκλεισμό λόγω ομοσπονδίας, και τη δευτεραθλήτρια της Ασίας ομάδα των Φιλιππίνων ούτε λόγος ότι μπορούν να προβληματίσουν την Ελλάδα, παρά το πρόσφατο και δυσάρεστο παράδειγμα της Νιγηρίας στο Προολυμπιακό του 2012.

Συμπερασματικά ο όμιλος προσφέρεται έτσι ώστε η Εθνική να τερματίσει ακόμα και πρώτη, γλιτώνοντας μια ενδεχόμενη κόντρα με τη διοργανώτρια (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) Ισπανία ή τη νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία, τα φαβορί του 1ου ομίλου. Σερβία και Βραζιλία μοιάζουν καλύτερες περιπτώσεις στο δρόμο για τα προημιτελικά. Μέχρι τότε όμως, έχει πολύ δρόμο...